TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Kraftigare elmotor för mer nöje

Byter bakspoiler mot vinge.

forfatter
Publicerad 2021-07-20 - 11:27

Med Renaults fina racing-historia, är det nästan självklart att den kommande elektriska Renault 5, kommer i en racinginspirerad utgåva. Alla som minns Renault 5 Turbo, eller galna turboladdade versionen, vet att de kan om de vill.

Enligt autoexpress, som fått tag på konceptritningar, kommer den nya varianten av den elektriska femman, byggas som en Aphine 5.

För de som behöver friska upp minnet, är Alpine Renaults tuning-experter. Från början ett självständigt bolag från Dieppe i Frankrike, nu ägda av Renault. De driver också det nya Alpine F1-teamet som nu ligger på sjunde plats i formel 1 – tidigare Renault F1 Team, något som visa att Renault menar allvar med Alpine.

Den knallblå bilen på bilderna autoexpress fått av Avarvarii, är byggd på samma CMF-BEV-plattform som den elektriska femman kommer byggas på, men moderniserad och bredare för att få plats med den 215 hk elmotor som driver framhjulen.

I denna utgåva ska 215 hk kunna leverera 0-100 på runt sex sekunder, och samma motor kan enligt Alpine få följa med till en SUV-inspirerad Alpine-version vid ett senare tillfälle. Enligt Alpines utvecklingschef, Gilles le Borgne kan den komma med 215 hk fram och något helt nytt bak.

Placering av en motor bak, i en eller annan form, kommer i alla fall leverera ganska pigg prestanda.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
BMW:s råaste hittills BMW i4 M50 har modifierad kaross och unik drivlina.
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend