Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Kraftigare elmotor för mer nöje

Byter bakspoiler mot vinge.

Med Renaults fina racing-historia, är det nästan självklart att den kommande elektriska Renault 5, kommer i en racinginspirerad utgåva. Alla som minns Renault 5 Turbo, eller galna turboladdade versionen, vet att de kan om de vill.

Enligt autoexpress, som fått tag på konceptritningar, kommer den nya varianten av den elektriska femman, byggas som en Aphine 5.

För de som behöver friska upp minnet, är Alpine Renaults tuning-experter. Från början ett självständigt bolag från Dieppe i Frankrike, nu ägda av Renault. De driver också det nya Alpine F1-teamet som nu ligger på sjunde plats i formel 1 – tidigare Renault F1 Team, något som visa att Renault menar allvar med Alpine.

Den knallblå bilen på bilderna autoexpress fått av Avarvarii, är byggd på samma CMF-BEV-plattform som den elektriska femman kommer byggas på, men moderniserad och bredare för att få plats med den 215 hk elmotor som driver framhjulen.

Annons

I denna utgåva ska 215 hk kunna leverera 0-100 på runt sex sekunder, och samma motor kan enligt Alpine få följa med till en SUV-inspirerad Alpine-version vid ett senare tillfälle. Enligt Alpines utvecklingschef, Gilles le Borgne kan den komma med 215 hk fram och något helt nytt bak.

Placering av en motor bak, i en eller annan form, kommer i alla fall leverera ganska pigg prestanda.

 

 

Annons

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Byter bakspoiler mot vinge.

Byter bakspoiler mot vinge.

Byter bakspoiler mot vinge.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.