Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bose Frames får ny look och bättre ljud

Glasögonhörlurarna från Bose kommer i nya utföranden, bland annat en träningsversion med polariserat glas.

Av / 2020-09-11 - 16:30
Bose Frames får ny look och bättre ljud

Bose har väckt uppmärksamhet med sina Frames, de första solglasögonen som har inbyggt ljud. Nu utökas sortimentet med tre nya modeller: Frames Tempo är speciellt gjorda för träning och Frames Tenor och Soprano passar mer att ha på sig till vardags.

Solglasögon med inbyggda högtalare

Ljud & Bild var tidigt ute med att testa första generationens Frames, vi tyckte att det var kul koncept med nästan ”osynligt ljud” för musiklyssning och handsfree-telefonsamtal. Solglasögonen kopplar upp sig trådlöst mot mobiltelefonen så att man kan strömma musik, ringa och ta emot samtal eller kommunicera med en röstassistent. De pyttesmå högtalarelementen hade dock ett ganska så tunt ljud och kunde inte mäta sig med riktiga hörlurar eller in-ear-öronproppar.

Bose Frames Tempo finns med polariserade linser. (Foto: Bose)

Föga överraskande är det just ljudet som Bose har velat förbättra i de nya modellerna, som sägs ha ett fylligare och renare ljud. En ny Volume Optimized EQ ger bättre klangbalans på både hög och låg volym. Tempo, Tenor och Soprano ska också ha fått bättre röstkommunikation tack vare ett nytt mikrofonsystem som filtrerar bort vind och brus från omgivningen.

Bose Frames Tempo

Tempo är den nya träningsmodellen i Frames-familjen. Den är gjord av mycket lätta material och ska sitta fast extra bra, med olika näskuddar för optimal passform. Tempo ska också spela högst ljud tack vare ett 22 millimeter stort element i varje glasögonskalm.

 

Bose Frames Tempo. (Foto: Bose)

Bose Frames Tenor och Soprano

Tenor och Soprano är nya designvarianter av Frames som är förbättrade på de flesta områden. Tenor har en mindre fyrkantig design medan Sopran har en så kallad cat-eye-design. Glasögonskalmarna döljer all elektronik, inklusive två 16 mm stora högtalare. Tenor och Soprano har betydligt bättre basrespons än Frames Alto, så att musiken återges med ännu mer djup och detaljer.

 

Bose Frames Tenor och Soprano. (Foto: Bose)

Priser

Frames Alto: 2 600 kr
Frames Tempo: 3 000 kr
Frames Soprano: 3 000 kr

Läs också Coola solglasögon med inbyggt ljud Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen