Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Dumma mej 2

Blu-ray-recension

Den animerade filmen Despicable Me blev en stor kassasuccé 2010. Föga överraskande har den därför fått en uppföljare, som faktiskt är lika bra om inte bättre.

Publicerad 2014-02-10 - 06:00
Dumma mej 2
Lorentz Celo

Gru (Steve Carell) lever lyckligt som familjefar med sina adoptivdöttrar Agnes, Edith och Morgon. Det kriminella livet har ersatts av en hårdsatsning på geletillverkning. Tyvärr är inte resultatet särskilt lyckat och Grus assistenter, minionerna, får hitta andra arbeten. En dag blir Gru kidnappad av en hemlig och charmig agent som vill rekrytera honom för att slåss mot en superskurk. Det blir en kamp mot hetsiga minioner som måste vaccineras, onda perukmakare och latinodansare.

Den första filmen om antihjälten Gru var både annorlunda och rolig, och blev en stor kommersiell framgång. En uppföljare var oundviklig och absolut inte ovälkommen. Dumma mej 2 har blivit en sevärd och underhållande animerad film som passar både stora och små. Historien är otroligt kreativ och det är fascinerande att den bland annat utforskar människans mörka sida utan att den känns för tung eller allvarlig. Filmen är full av fantastisk detaljrikedom och har en uppsjö av kul karaktärer och scener som gör den minst lika bra som sin föregångare. Fyra starka stjärnor.

Att skaffa Dumma mej 2 på blu-ray är ingen dålig investering. Den har en hel del extramaterial med bakomfilmer, intervjuer, kommentarer och flera kortfilmer. Dessutom är både ljud och bild nästan helt perfekt och saknar bara en gnutta för att få maxpoäng.

http://www.youtube.com/watch?v=HwXbtZXjbVE

knapp

Karakter
Dumma mej 2

Fakta:

  • Release: 6 november 2013
  • Regi: Pierre Coffin
  • Med: Steve Carell, Kristen Wiig, Steve Coogan, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russel Brand
  • Genre: Familj
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 1:38

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen