annons
annons

Photokina 2008:

Unik makroblixt från Metz!

Metz 15 MS-1 digital ser riktigt lovande ut för de där ute som gillar att fotografera smått och nära.


 
Blixten ser ärligt talat ut att ha allt man kan behöva– inklusive användarvänlighet. Klicka på den längst ut på makroobjektivet och sedan är man klar. I alla fall om man fotar med en kamera som stödjer TTL, vilket de flesta stora tillverkares kameror och blixtar gör – inklusive Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung och Sony. Makroblixten triggas då enkelt av huvudblixten på kameran. Blixten går även att köra i slav-läge om ens masterblixt mot förmodan inte klarar TTL – men då krävs det en kabel.
Samma enkelhet visar sig i strömförsörjningen. Blixten har inbyggda batterier och man måste inte koppla in den i till kameran eller ett batteripaket i blixtskon.
Självfallet finns det mycket att ratta på för den som vill ha full kontroll. Här finns bland annat två individuellt reglerbara reflektorer (ställbara till 20 procent) att fippla med för att få ljuset att falla från precis rätt vinkel. Det följer också med en diffusorskiva att sätta över blixten för mjukare effekt.
Det verkar som att adapterringar på 52 mm, 55 mm och 58 mm ska ingå när man köper blixten men ringar i storlekarna 62 mm, 67 mm och 72 mm ska också gå att få tag i som tillval.
Tyvärr vet vi varken pris eller releasedatum än men det kan vara väl värt för makroentusiasterna  att hålla utkik efter Metz 15 MS-1 digital.
 
www.metz.de/en
www.turascandinavia.com

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-