: LG HX906SB

Strålande kompromiss

LG har anläggningen med testets bästa ljud. Att den dessutom är välutrustad betyder att vi plockar fram kvalitetsstämpeln ”Bäst i test”.

Ljud & Bild tycker

Bra och fylligt ljud. Två HDMI-ingångar. Wi-Fi. Bra inställningar.
Saknar lite upplösning.
 • 5.1-system
 • 3D, BD-Live, Wi-Fi,
 • iPod-docka
 • Nätverksstreaming
 • HDMI: 1 ut, 2 in
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 5000 kr

LG:s anläggning har samma elektronik som Pioneer BCS-313. Funktionerna är helt identiska, inklusive trådlös nätverkskoppling, iPod-docka och nätverksavspelning via DLNA. Menysystemet är också likadant. Fronten ser däremot annorlunda ut. Där Pioneer har fysiska knappar har LG satt en tryckkänslig panel.

Menysystemet är överskådligt och fint, och låter dig göra alla nödvändiga inställningar, inklusive individuella avstånd till varje högtalare.
Drivverket är trögare än i de övriga testdeltagarna. Det går lite långsammare att ladda in en film, och att hoppa mellan låtar på CD eller scener på Blu-ray är en aning ojämn upplevelse. Men det är ändå OK.

LG:s högtalare är inte likadana som Pioneers. De är aningen större, och har ett helt platt mellanregister. Subbasen är dessutom större.

Ljudkvaliteten
Ljudet är klart och välbalanserat rent klangmässigt. Basen är ganska stor och kraftfull. Den är lite fetare och segare än Panasonics, vilket gör att HX906SB är tuffare på film. Samtidigt finns en värme och en fyllighet i mellanregistret som verkligen passar sångröster och dialoger. Där de övriga anläggningarna kan bli lite tröttsamma i längden har LG lyckats maskera sina svagheter genom att dämpa diskanten en smula. Och det fungerar. I den här prisklassen måste man maskera sina fel, vilket LG verkligen har lyckats med. Sätter vi på ett annat ljudläge än ”Bypass”, till exempel ”Natural”, hör vi att diskanten är grovkornig, så det är inget att rekommendera. I längden låter HX906SB helt klart bäst i ”Bypass”-läge.

”Sagan om Ringen” på Blu-ray låter mäktigare och fylligare än med de övriga testdeltagarna. Här finns en riktigt bra kontroll, samtidigt som mycket av dialogen framträder. Flera av mina kolleger besökte testrummet och lyssnade och vi var alla imponerade över hur mycket LG har lyckats få ut med sin begränsade budget.

Även musik i stereo låter absolut godkänt. Tvättäkta hifi blir det aldrig, men jag kan gott förstå dem som tycker att det räcker med det här.
Vi sammanfattar: LG HX906SB är den bästa hemmabioanläggningen med 3D-Blu-ray vi har hört för 5 000 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
2 kommentarer

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Sony BDV-E380 - Medelmåttig
  Sony har nätverksstreaming och är de enda med automatiska inställningar. Dessvärre håller inte ljudet måttet.
  Pioneer BCS-313 - Varmare klang
  Pioneer-anläggningen har en varmare och fylligare klang än de flesta andra. Trådlöst nätverk är ingen nackdel heller.
  Panasonic SC-BTT370 - Ljud i balans
  Den här testade vi förra månaden, då mot datorhögtalare och dyrare anläggningar. Och den klarade sig så bra att vi blev nyfikna på att se hur det skulle gå mot rivaler i samma prisklass.
  Philips HTS5561 - Stort och luftigt
  Philips anläggning har bra inställningar och låter fint. Allt som saknas är lite kontroll i basen.

  Läs också

  Xperia 5 II är inte bara lika bra som Xperia 1 II, den är flera fall bättre!
  Sony A85 är en genomgående utmärkt OLED-TV med snygg bild och osynligt men tydligt ljud.
  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.