Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

C SEED N1: Utomhus-TV i miljonklassen

Det här kan vara den grymmaste TV vi har sett, men frågan är om semesterpengarna räcker...

Skrivet av / 2023-06-15 - 16:41
C SEED N1: Utomhus-TV i miljonklassen

Det österrikiska företaget C Seed är specialiserat på lyxiga AV-produkter. Nu har de utvecklat en motoriserad utomhus-TV som kan fällas ihop och döljas när den inte används!

Modellen heter C Seed N1 och är skräddarsydd för utomhusmontage. Den består av fem MicroLED-paneler och ett inbyggt högtalarsystem. Skärmarna är vikbara, kan fällas ut på kommando och låsas ihop för att bilda en sömlös TV-skärm.

C Seed N1 är IP65-certifierad för att motstå elementen, och tillverkaren säger att skärmen ska kunna lämnas utomhus året runt utan att skadas av regn, saltstänk eller snö. Den är också utrustad med temperatur- och vindsensorer som skyddar mot skador.

Skärmen står på en motoriserad fot som kan vända skärmen 180 grader. På så sätt kan du titta på TV från poolen, jacuzzin eller loungen när du vill.

Den finns i gigantiska skärmstorlekar på 103, 137 eller 165 (!) tum, vilket borde räcka för att skapa din egen utomhusbio om du vill!

Gigantisk MicroLED-TV

Den avancerade MicroLED-tekniken använder lysdioder som avger både ljus och färg och kan skapa en knivskarp och mycket ljus bild. Tillverkaren har också skapat en antireflekterande beläggning som säkerställer en matt yta. På detta sätt kan den skapa en kontrastrik bild även utomhus.

Skärmen har 4K-upplösning, stöder HDR10+ och kan leverera en ljusstyrka på 4000 nits, som ska vara nog för att uppnå ett kontrastförhållande på 7000:1.

C Seed har också kraftfull ljudåtergivning genom en integrerad ”soundbar” bestående av kraftfulla koaxialhögtalare och en separat subwoofer i stativet. Skärmen kan konfigureras med olika högtalarinställningar, från 5.1 upp till 9.2-kanals surroundljud.

Pris och tillgänglighet

Naturligtvis är en sådan gigantisk motoriserad utomhusskärm inte gratis. C Seed N1 kommer att kosta från 233 000 US-dollar – nästan 2,5 miljoner norska kronor – och sedan tillkommer frakt och montering.

Den senaste versionen av skärmen kommer dock inte att vara klar för leverans förrän första kvartalet 2024. Det är för sent för årets sommarsemester – men då vet du åtminstone vad semesterpengarna nästa år kan gå till…

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

Vi tar en titt på LG:s transparenta OLED-TV

Panasonic byter växel med nya OLED-modeller

LG:s nya TV är både trådlös och genomskinlig

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen