Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Inom kort lanseras LG:s tvättorn i Norden

LG WashTower är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare med varsin trumma, alltså i princip två produkter placerade ovanpå varandra istället för två funktioner i en trumma.

Skrivet av / 2023-06-13 - 12:00
Inom kort lanseras LG:s tvättorn i Norden

Tvättstugan är allt för ofta det bortglömda rummet i hemmet, där ovikta kläder ligger på hög och skåpen är överfulla med tvätt och städprodukter, berättar LG, som menar att det är lätt att organisera och skapa en harmonisk tvättstuga.

Smarta lösningar både underlättar och minskar tiden i tvättstugan, anger företaget, och förklarar att maskiner med tidsinställda tvättar underlättar tidsplaneringen och gör det enkelt att tvätta när det passar, och med sensorer som optimerar tvättprogrammet krävs ingen fundering på val av tvättprogram utan det löser maskinen själv.

LG:s nya WashTower har torktumlaren placerad ovanpå tvättmaskinen med en gemensam, integrerad display, för att frigöra utrymme i det bortglömda rummet.

Smarta funktioner och lösningar är viktigt för att göra tvättningen till en aktivitet som inte känns betungande. Vår nyhet WashTower har funktioner som som underlättar vardagspusslet, Smart Pairing, där tvättmaskinens tvättprogram som används automatiskt överförs till torktumlarens torkprogram och TurboWash, ett program som tvättar din tvätt på endast 39 minuter. WashTowers användarvänliga display är placerad mellan de båda maskinerna och förbättrar ergonomin, och genom att WashTower är staplad på höjden passar den perfekt för trängre tvättstugor,” säger Mats Haglund, produktspecialist inom vitvaror på LG Nordic.

Hela tvättkorgen i en tvätt

För den stora familjen är stor kapacitet i både tvättmaskin och torktumlare en nödvändighet för att spara såväl tid som energi. LG WashTower visades för första gången upp på IFA i Berlin i september 2022 och då angavs att kapaciteten var 13 kg tvätt och 10 kg tork, och i oktober ifjol bekräftades att produkten skulle lanseras i Norden 2023. Nu är det klart att WashTower lanseras i Norden i augusti i år, och specifikationerna är justerade till 12 kg tvätt och 10 kg tork – produkten kallas nu LG WashTower Compact…

WashTower har de två bästa energiklasserna för tvättmaskin respektive torktumlare, A och A+++, och med hjälp av AI DDTM (Artificial Intelligence Direct Drive) kan tvättmaskinen identifiera inte bara tvättens vikt utan också tygernas karaktär och därefter applicera det lämpligaste tvättmönstret för varje tvätt, anger LG, och berättar att genom detta behandlas tvätten skonsammare för att bevara tyger och färger så länge som möjligt. Med Smart Pairing-funktionen synkroniserar torktumlaren sina inställningar utifrån tvättmaskinen.

Pris och tillgänglighet

LG WashTower Compact kommer i augusti 2023 vara tillgänglig i Elgigantens butiker och priset är 29 999 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

Jura E8 uppdaterad

Miele Duoflex HX1

Eltandborste som startar av sig själv

Kompakt och helautomatisk espressomaskin

Produktidéer för framtidens hem

Wilfa Performance Compact

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen