Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Poly Voyager Free 60+ utmanar AirPods Pro

Med Voyager Free 60+ vill Poly ge sig in i kampen om de bästa öronpropparna. Som har många finesser inklusive en OLED-skärm i laddningsfodralet.

Skrivet av / 2023-06-16 - 16:12
Poly Voyager Free 60+ utmanar AirPods Pro

HP-ägda Poly, en sammanslagning av Plantronics och Polycom, fokuserar främst på kontorsheadset. Och med öronpropparna Voyager Free 60+ har också röstkvalitet och komfort under kontorsarbete varit i fokus. Men detsamma hävdas om ljudkvaliteten på musik, och brusreduceringen ska vara bland de smartaste på marknaden.

Skyddar mot vind

Så kallad ”WindSmart-teknik” ska ge extra bra reduktion av vindbrus. Detta är den största utmaningen för öronproppar och hörlurar, men Poly hävdar att de har löst detta bra. Den generella brusreduceringen ska också vara bra.

Öronpropparna har också både omgivande ljud och så kallad medhörning, vilket gör att du kan höra din egen röst under digitala konversationer.

Poly voyager-free-60-carbon-black
Foto: Poly

OLED-skärm

En OLED-pekskärm sitter på det trådlöst laddningsbara laddningsetuiet, där man till exempel kan välja mellan olika brusbehandlingar och du kan växla mellan två anslutna enheter direkt på skärmen. Skärmen visar också samtalsinformation.

Skärmen styr endast vissa funktioner, för full funktionalitet rekommenderas att ladda ner Poly Lens-appen.

Läs också De ”alla” vill ha Folk låter sig inte avskräckas av märklig design när de flockas kring Apples AirPods. Och Pro-versionen är bättre än någonsin, på alla sätt och vis.

Kommer ihåg åtta enheter

Två enheter kan alltså anslutas samtidigt, och Voyager Free 60+ kommer dessutom ihåg upp till åtta anslutna enheter för snabb anslutning när du är i närheten.

En Bluetooth-adapter följer med i lådan så att öronpropparna kan anslutas till en dator utan inbyggd Bluetooth.

Poly voyager-free-60-white-female-lifestyle
Foto: Poly

Analog anslutning

Men kanske ännu coolare är att öronpropparna kan anslutas till analoga ljudkällor. En analog ljudkabel ingår nämligen, med ett 3,5 minijack i ena änden och USB-C i den andra. USB-änden ska sättas in i fodralet, medan den andra änden kan anslutas till exempelvis underhållningssystemet på ett flygplan eller hörlursuttaget på en stereoanläggning. Fodralet konverterar ljudet från analogt till trådlöst och skickar det vidare till öronsnäckorna. Liknande funktionalitet finns i Bowers & Wilkins PI7, som nyligen har släppts i S2-version.

Poly Voyager Free 60+: pris och tillgänglighet

Öronsnäckorna finns att köpa nu till en relativt rejäl prislapp på ca 4 000 kronor. Vi har naturligtvis beställt ett par för test.

Om du inte behöver OLED-skärmen på fodralet finns det också en enklare variant som heter Voyager Free 60, som är några hundralappar billigare.

Läs mer: poly.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen