itemprop

Biopremiärer flyttas till Viaplay

Corona-stängda biografer orsakar undantagstillstånd.

Tidigare i mars meddelades att den senaste James Bond-filmen, No Time to Die, fått sin biopremiär i april uppskjuten till i höst på grund av Coronautbrottet. Nu när biograferna har stängt tar filmbolagen till kreativa och innovativa metoder för att nå sin filmtörstande publik.

Läs också James Bond drabbad av Corona! Det är möjligt att Blofeld inte lyckas döda 007, men virus tycks inte Bond vara immun mot ...
 data-srcset

Biografer i hela Norden har tvingats stänga sina dörrar på grund av Coronaviruset, vilket innebär att ett antal filmer som var tänkta att få biopublik i mars inte går att se.

Nu har NBC Universal fattat ett historiskt beslut och släpper två bioaktuella filmer som hyrfilmer på Viaplay. I vanliga fall har nya filmer fyra månader exklusiv visning på bio innan de går vidare till hyr- och köpfilmsmarknaden.

Emma_3-989x556 Emma_2-989x688 Emma_1-989x688 The-Invisible-Man_1-989x648 The-Invisible-Man_4-989x659 The-Invisible-Man_2-989x688 The-Invisible-Man_3-989x659
<
>

Från och med fredag ​​20 mars kan filmerna Emma och The Invisible Man hyras digitalt på Viaplat för 189 kronor. Båda filmerna var planerade att få skandinavisk premiär i mars i år.

– Att NBC Universal väljer att släppa sina biofilmer tidigare till oss när biograferna stänger tycker jag är fantastiskt. Man vågar testa ny okänd mark, bryta sig igenom den långa biotradition som finns enkom för att ge tittarna möjlighet att fortfarande se de filmer de planerat att se, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nent Group i ett pressmeddelande.

 

Emma är ett brittiskt romantiskt drama baserat på Jane Austens roman Emma från 1816. Filmen skulle haft biopremiär 13 mars.

annons

 

annons

The Invisible Man är en skräckfilm i modern tappning som bygger på H.G. Wells roman med samma namn från 1897.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

3
Vad tycker du?

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Alst

189 kr för att se en film? Min fråga är äger jag filmen efter det eller är det engång tittande? För 189kr hoppas jag att det är ett köp och inte hyra en gång för då är detta dyrare än att gå på bio vilket skulle vara ologiskt då inga lokal och personal kostnader behövs. Blir det hyr en gång bör filmen kosta 60kr….

Mattias

På bio betalar du per person, hemma kan du ju dra ihop ett gäng på 10 personer och ändå bara betala för en hyra och dela upp kostnaden så blir det billigt per person.
Men jag håller med om att det är i dyraste laget eftersom biografer måste få in pengar för lokalhyra, teknik & underhåll, personal, el, filmrättigheter, etc. vilket nättjänsterna inte behöver på samma sätt.
Ett rimligare pris vore kanske 120 kr.

Sten

Ja, varför ingår de inte i vanliga abonnemanget på 109 kr/månad??

Läs också

 data-srcset

Nu sänker alla bildkvaliteten

Netflix var de första som lovade att dra ner på upplösningen för att skona datatrafiken i Europa. Fler teknikjättar följer efter.

Scroll to Top