Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

20 Mp, 20 bps, 4K/50 och inbyggd stabilisator

Canon EOS R6 skjuter 20 bilder i sekunden.

Av / 2020-07-09 - 14:52
20 Mp, 20 bps, 4K/50 och inbyggd stabilisator

EOS R6 är Canons nya dragster, med upp till 20 bilder i sekunden och blixtsnabb autofokus från så många som 6072 valbara fokuspunkter. Det här en kamera för sport, action, djur och andra motiv i ständig rörelse.

Den har även Canons förbättrade Dual Pixel CMOS AF II-autofokus med mer exakt fokusspårning av ansikten, ögon och djur – vilket Canon använt sig av deep learning för att åstadkomma.

EOS R6 med RF 100-500mm

R6 använder en CMOS-bildsensor med 20,1 megapixlar som motsvarar den vi testade i proffskameran EOS 1D X Mark III, samt en ny DIGIC X-processor som ska ge fotografen mindre bildbrus. Kameran har ett ISO-intervall på 100–102 400 och en inbyggd femaxlars bildstabilisator som kan kombineras med RF-objektivens inbyggda optiska stabilisering för att ge rekordhöga åtta stegs stabilisering!

 

RF 24-105mm ger upp till åtta stabiliseringssteg på EOS R6.

EOS R6 kan spela in video i 4K UHD-upplösning med upp till 50 bilder per sekund (PAL), och videoströmmen är översamplad från 5,1 K. Det går också att spela in video i full HD med upp till 120 fps slow motion.

Videofilmerna kan lagras internt i 8-bitars H.264 eller 10-bitars 4:2:2 H.265 och Canon Log, för att ge större flexibilitet under efterbehandlingen.

Två SD-kortplatser

EOS R6 har två SD-kortplatser för UHS-II-kort, en OLED-sökare med 3,69 Mp-upplösning och en vridbar 7,6 cm LCD-skärm med 1,62 Mp-upplösning. Det har också ett större batteri med en kapacitet på 510 bilder – och kan använda Canons nya batterigrepp BG-R10.

EOS R6 har inbyggt Wi-Fi och Bluetooth. Canon har fått plats med ett par förbättringar jämfört med kamerahuset EOS Rp. Vädertätning, till exempel, och en extra funktionsknapp på framsidan. Kameran har också en styrpinne och Canons inställningshjul på baksidan i stället för fyrvägsknappen på EOS RP. AF-ON-knappen har flyttat till vänster på baksidan.

Canon EOS R6 går att köpa från och med augusti 2020 för 31 300 kronor. Batterigreppet BG-R10 kommer samtidigt och kostar 4 500 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

Kan bli omöjlig att få tag på

Liten, lätt och ljusstark

Kompakt superzoom för fullformat

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

0
Rulla till toppen