Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Honor först med 48 Mp mobilkamera

Honor View 20 har rekordupplöst kamera och nästan osynlig selfiekamera.

Av / 2019-01-22 - 19:22
Honor först med 48 Mp mobilkamera

Vissa satsar på så många kameror som möjligt, som Samsung med Galaxy A9. Andra satsar på maximal upplösning. Ikväll visade Honor upp sin nya View 20 som har en smått galen 48 megapixels upplösning. Detta eftersom man är först med att använda Sonys IMX586 bildsensor.

Var det någon som sa hög upplösning? (Foto: Ljud & Bild)

En annan nyhet är att man inte har någon ”notch”, alltså att selfiekameran är en utskärning ur skärmen högst upp på skärmen. Istället är det bara ett diskret hål. Precis som Samsung ryktas göra med kommande Galaxy S10.

Inga flärpar här inte (Foto: Ljud & Bild)

Skärmen är för övrigt på hela 6,4 tum.

Honor gjorde också en stor sak av sin ”nanoöverdragna” färgskimrande baksida och visst är det en effekt som drar ögonen till sig när ljuset nästan skapar en ljusshow av reflektionen.

Disco-baksida i rött (Foto: Ljud & Bild)

På insidan hittar vi Kirin 980 systemkretsen, samma som i Huawei Mate 20 Pro. Den har också ett biffigt batteri på 4 000 mAh.

Honor View 20 med 6 GB minne och 128 GB lagring kommer kosta 569 euro.

 

 

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen