Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro är den bästa kameramobilen på marknaden och befäster Huaweis plats på kameratronen, där de har suttit säkert sedan förra året.

Av / 2019-10-17 - 10:59
Huawei P30 Pro

Med DxOMark Mobile-poängen 112 slår P30 Pro både sina egna föregångare P20 Pro och Mate 20 Pro samt Samsung Galaxy S10+, som alla får 109 poäng och kommer på en delad andraplats. Så det är fullt förståeligt att Huawei har svårt att sluta jubla – och det är välförtjänt, för Huawei P30 Pro har utan tvekan den bästa kameran vi någonsin sett i en mobiltelefon!

Huawei kallar sitt nya kamerasystem, som är utvecklat i samarbete med Leica, för en ”quad-kamera” med fyra linser. Kameran kan naturligtvis lagra bilder som råfiler, men dessutom ger de fyra objektiven ett par spännande nya funktioner. De två mest imponerande är hybridzoom-funktionen och ett nytt nattläge som tar bättre bilder i mörker än någon annan mobilkamera på marknaden.

För att börja med zoomfunktionen är Huawei P30 Pro den enda smartmobilen på marknaden som har ett teleobjektiv med 5x optisk zoom. Konkurrenterna har bara 2x. För att få plats med detta har Huawei gjort en periskopliknande optik med ett prisma som vinklar in ljuset. Detta är en konstruktion som vi har sett tidigare i vattentäta kompaktkameror. Med hjälp av programvara kan man till och med få upp till 10x hybridzoom.

Tack vare en ny RYB-sensor (i stället för den traditionella RGB-typen som sitter i de flesta andra mobiltelefoner) når kameran i P30 Pro ända upp till ISO 409 600 (jämfört med ISO 102 400 i P20 Pro). I kombination med en mer ljusstark optik och bättre bildbehandling, som drar upp kurvorna för att göra bilderna ljusare samtidigt som den kompenserar för brus från mörker, klarar P30 Pro i praktiken att ta bilder när det är becksvart.

Slutsats

Huawei P30 Pro är marknadens bästa kameramobil. Ingen tvekan om den saken. Med den mest imponerande zoomfunktionen vi har sett i någon mobil, och en snudd på revolutionerande förmåga att ta bilder i mörker, finns det ingen annan mobil som kommer i närheten av Huawei P30 Pro på det här området just nu. PGO

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen