Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: TCL QLED850 (65QLED850)

Bra bild och ljud

TCL QLED850 kvitterar med lysande bild och ljud. Definitivt ett av prisklassens allra bästa köp!

Publicerad 2021-11-02 - 11:32
TCL QLED850 (65QLED850)
Amund Hammeren

TCL QLED850 är, som namnet antyder, en så kallad QLED-skärm, eller snarare en LCD-TV med kvantprickar i färgfiltret – en teknik som är känd för att ge ett bredare färgspektrum.

Användargränssnittet är senaste versionen av Android och fjärrkontrollen använder Bluetooth, så den inte behöver pekas rakt mot skärmen.

Bra formatstöd – plus bra anslutningar

TCL QLED850 utmärker sig med brett stöd för de viktigaste videoformaten, inklusive både HDR10+ och Dolby Vision IQ. På så sätt är man garanterad optimal återgivning av modernt HDR-videoinnehåll, där ”IQ”-versionen även tar hänsyn till ljusförhållandena i rummet. Det finns även stöd för Dolby Atmos-ljudbehandling, vilket är käckt om du skulle vilja koppla in en kompatibel soundbar.

TCL-skärmen har fyra HDMI-ingångar, där två av ingångarna stöder 4K/120 Hz-videosignaler. Det finns också en uppsjö av gaming-finesser, inklusive ett separat spelläge med kort ingångsfördröjning. Vi mätte input lag till gott och väl under 10 millisekunder, vilket är väldigt snabbt.

Ljud och bild

TCL-skärmen har en väldigt skarp, kontrastrik och ljusstark bild, som får många av konkurrenterna ser rent mörka ut om man jämför! Det finns gott om ljusstyrka för att titta på TV i fullt dagsljus, på samma gång som svärtan duger fint för att titta på film i mörka omgivningar. Den så kallade Dolby IQ-ljussensorn hjälper TV:n att anpassa sig efter förhållandena: TV:n lyckas få fram detaljerna i mörka områden och har bra tryck i de ljusaste nyanserna.

På ljudsidan är TCL QLED850 utrustad med stereohögtalare signerade Onkyo. Ljudet är ljust, starkt och klart, med bra talförståelse och fyllig bas. Det finns till och med lite surroundkänsla i Squid Game!

Sammantaget är det TCL som kniper guldmedaljen i den här prisklassen. QLED850 kan skryta med en rad praktiska finesser och har både formatstöd och anslutningsmöjligheter på plats. Bild är utmärkt och ljudet är tillräckligt bra för att klara sig utan en soundbar-högtalare. Helt klart ett av de bästa köpen under 15 000 kronor!

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen