TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser TCL QLED850 (65QLED850)

Bra bild och ljud

TCL QLED850 kvitterar med lysande bild och ljud. Definitivt ett av prisklassens allra bästa köp!

forfatter
Publicerad 2021-11-02 - 11:32

TCL QLED850 är, som namnet antyder, en så kallad QLED-skärm, eller snarare en LCD-TV med kvantprickar i färgfiltret – en teknik som är känd för att ge ett bredare färgspektrum.

Användargränssnittet är senaste versionen av Android och fjärrkontrollen använder Bluetooth, så den inte behöver pekas rakt mot skärmen.

Bra formatstöd – plus bra anslutningar

TCL QLED850 utmärker sig med brett stöd för de viktigaste videoformaten, inklusive både HDR10+ och Dolby Vision IQ. På så sätt är man garanterad optimal återgivning av modernt HDR-videoinnehåll, där ”IQ”-versionen även tar hänsyn till ljusförhållandena i rummet. Det finns även stöd för Dolby Atmos-ljudbehandling, vilket är käckt om du skulle vilja koppla in en kompatibel soundbar.

TCL-skärmen har fyra HDMI-ingångar, där två av ingångarna stöder 4K/120 Hz-videosignaler. Det finns också en uppsjö av gaming-finesser, inklusive ett separat spelläge med kort ingångsfördröjning. Vi mätte input lag till gott och väl under 10 millisekunder, vilket är väldigt snabbt.

Ljud och bild

TCL-skärmen har en väldigt skarp, kontrastrik och ljusstark bild, som får många av konkurrenterna ser rent mörka ut om man jämför! Det finns gott om ljusstyrka för att titta på TV i fullt dagsljus, på samma gång som svärtan duger fint för att titta på film i mörka omgivningar. Den så kallade Dolby IQ-ljussensorn hjälper TV:n att anpassa sig efter förhållandena: TV:n lyckas få fram detaljerna i mörka områden och har bra tryck i de ljusaste nyanserna.

På ljudsidan är TCL QLED850 utrustad med stereohögtalare signerade Onkyo. Ljudet är ljust, starkt och klart, med bra talförståelse och fyllig bas. Det finns till och med lite surroundkänsla i Squid Game!

Sammantaget är det TCL som kniper guldmedaljen i den här prisklassen. QLED850 kan skryta med en rad praktiska finesser och har både formatstöd och anslutningsmöjligheter på plats. Bild är utmärkt och ljudet är tillräckligt bra för att klara sig utan en soundbar-högtalare. Helt klart ett av de bästa köpen under 15 000 kronor!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend