Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Samsung The Terrace

Nu kan du titta på TV under bar himmel

Samsung är kända för TV-apparater i alla storlekar och former, det senaste tillskottet är en tvättäkta utomhus-TV: The Terrace är helt enkelt gjord för att användas ute på terrassen.

Publicerad 2021-11-02 - 11:13
Samsung The Terrace
Amund Hammeren

Utomhus-TV är inget nytt, men förmodligen något vi främst förknippar med utomhusevenemang, reklam och allmän information. Däremot är det ganska så ovanligt med utomhus-TV för privat bruk!

Samsung föreställer sig nog att The Terrace ska vara det perfekta komplementet till altanen, bredvid den snofsiga gasolgrillen och den dyrbara bubbelpoolen.

Skärmen finns i 55, 65 och 75 tum, så här kan man gå hela vägen från utomhus-TV till utomhusbio om man vill.

Tål en skvätt vatten och minusgrader

Samsung har redan lång erfarenhet av utomhus-TV från proffsbranschen. LCD-panelen i The Terrace är specialbyggd för att tåla väta genom extra tätningar och gummipackningar som ska förhindra kondens. TV:n ska kunna tåla att användas i temperaturer från 50 plusgrader och ända ner till 30 minusgrader. Hela vägen från Sahara till Sibirien, med andra ord.

Slutsats

Samsung har konstruerat en TV som håller vad den lovar och fungerar utmärkt för utomhusbruk. Byggkvaliteten är gedigen och förtroendeingivande, bildkvaliteten likaså. Vi blev särskilt imponerade av den fina ljusstyrkan, som ger en färgstark och kontrastrik bild, även när solen står högt på himlen.

Ljudet är också godkänt, men för att sätta pricken över i rekommenderar vi att du kompletterar med en separat soundbar. Detta gäller särskilt om du har ett större utomhusområde med längre avstånd till skärmen, men är naturligtvis mindre viktigt om du har en liten balkong med grannar att ta hänsyn till.

The Terrace är ett ganska så kostsamt nöje, men så länge du kan ge den rätt förhållanden får du en utmärkt ”allväders-TV” som kan skapa tämligen unika utomhusupplevelser – under tiden du sitter i lounge-soffan!

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen