Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Samsung QN85A (QE65QN85A)

Med stark ljusstyrka, strålande kontrast och mjuka rörelser fungerar Samsung QN85A utmärkt för både sport och annan underhållning.

Av / 2021-11-02 - 11:24
Samsung QN85A (QE65QN85A)

Den här modellen från Samsung har mycket att leva upp till. Den tar nämligen över stafettpinnen efter förra årets Q80T, som vi utsåg till Årets bästa TV i premiumklassen. 2021-modellen verkar ha legat i hårdträning, för på insidan har den fått en rad häftiga bildfinesser – inklusive en helt ny bakbelysning med MiniLED-teknik. Den finns också i en mängd olika skärmstorlekar, från 50 och upp till 85 tum. Ju större desto bättre…

Användning och finesser

QN85A kör Samsungs eget användargränssnitt (Tizen) som har ett brett utbud av appar och framför allt är användarvänligt. Installationen går snabbt via mobilen, och alla appar du använder ofta kan placeras på en lättillgänglig menyrad.

QN85A har också fått Samsungs nya fjärrkontroll med USB- och solcellsladdning, så du behöver inte tänka på att byta batteri.

Bildkvalitet

Vi var naturligtvis sugna på att se hur Samsung-skärmen skulle se ut med fotboll och annan sport, och vi blev inte besvikna: för det första har QN85A en kanonstark ljusstyrka, som verkligen får fram all action på planen, även när det är mycket ljus i rummet. Det roliga är att den också har en ordentlig svärta! Ljusfördelningen är oerhört precis, skärmen kan vara mer eller mindre släckt när det behövs, vilket innebär att kontrasten får ett rejält lyft.

Den saftiga kontrasten bidrar också till att QN85A har en väldigt stark och nyanserad färgåtergivning.

Slutsats

Samsung QN85A är en utmärkt TV för sport och annan underhållning. Den här Neo QLED-modellen har en bra bildbehandling som ger skarpa och jämna rörelser, och den potenta ljusstyrkan gör att det går utmärkt att titta på TV i dagsljus utan att behöva oroa sig för en blek bild. Tack vare den exakta MiniLED-bakbelysningen är kontrasten och svärtan också strålande – vilket passar för serier och filmer på kvällen. Samsung-skärmen har även blixtsnabba smart-TV-funktioner och ett välsorterat app-utbud. Ett mycket bra köp i premiumklassen!

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen