TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Samsung QN85A (QE65QN85A)

MiniLED tar poäng

Med stark ljusstyrka, strålande kontrast och mjuka rörelser fungerar Samsung QN85A utmärkt för både sport och annan underhållning.

forfatter
Publicerad 2021-11-02 - 11:24

Den här modellen från Samsung har mycket att leva upp till. Den tar nämligen över stafettpinnen efter förra årets Q80T, som vi utsåg till Årets bästa TV i premiumklassen. 2021-modellen verkar ha legat i hårdträning, för på insidan har den fått en rad häftiga bildfinesser – inklusive en helt ny bakbelysning med MiniLED-teknik. Den finns också i en mängd olika skärmstorlekar, från 50 och upp till 85 tum. Ju större desto bättre…

Användning och finesser

QN85A kör Samsungs eget användargränssnitt (Tizen) som har ett brett utbud av appar och framför allt är användarvänligt. Installationen går snabbt via mobilen, och alla appar du använder ofta kan placeras på en lättillgänglig menyrad.

QN85A har också fått Samsungs nya fjärrkontroll med USB- och solcellsladdning, så du behöver inte tänka på att byta batteri.

Bildkvalitet

Vi var naturligtvis sugna på att se hur Samsung-skärmen skulle se ut med fotboll och annan sport, och vi blev inte besvikna: för det första har QN85A en kanonstark ljusstyrka, som verkligen får fram all action på planen, även när det är mycket ljus i rummet. Det roliga är att den också har en ordentlig svärta! Ljusfördelningen är oerhört precis, skärmen kan vara mer eller mindre släckt när det behövs, vilket innebär att kontrasten får ett rejält lyft.

Den saftiga kontrasten bidrar också till att QN85A har en väldigt stark och nyanserad färgåtergivning.

Slutsats

Samsung QN85A är en utmärkt TV för sport och annan underhållning. Den här Neo QLED-modellen har en bra bildbehandling som ger skarpa och jämna rörelser, och den potenta ljusstyrkan gör att det går utmärkt att titta på TV i dagsljus utan att behöva oroa sig för en blek bild. Tack vare den exakta MiniLED-bakbelysningen är kontrasten och svärtan också strålande – vilket passar för serier och filmer på kvällen. Samsung-skärmen har även blixtsnabba smart-TV-funktioner och ett välsorterat app-utbud. Ett mycket bra köp i premiumklassen!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend