Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Vi utser Samsung The Sero

Din egen Instagram-TV

Väldigt mycket av dagens videoinnehåll skapas och delas i stående format. Det fungerar utmärkt på sociala medier som Facebook, Instagram och Snapchat, men blir problematiskt när samma videoklipp ska visas på en vanlig TV-skärm i bredformat.

Samsung har dock hittat en smart lösning på problemet. The Sero har en inbyggd elmotor som låter dig växla mellan stående och liggande format med en enkel knapptryckning. Förutom vanligt TV-tittande kan den användas för att spegla mobilskärmen, visa foton och videor du har tagit själv, eller bläddra igenom ditt Instagram- eller Facebook-flöde på storskärm.

Utförandet är faktiskt ganska så läckert, skärmen har en smal inramning i marinblå färg, och sockeln med de inbyggda högtalarna är klädd med tyg i matchande färg vilket ger en exklusiv look.

Fin bild- och ljudkvalitet

Själva bildvisningen hanteras av en 43-tums LCD-panel med 4K-upplösning och LED-kantbelysning. Den kan bland annat skryta med QLED-färgfilter, som ger ett bredare färgspektrum och högre ljusstyrka.

The Sero har ordentligt uppgraderat ljudsystem – närmare bestämt ett 4.1-kanaligt högtalarsystem med inbyggd subwoofer och 60 watts förstärkareffekt. Och det hör man direkt: här får du ett betydligt mer öppet, kraftfullt och fylligt ljud än genomsnittet.

Annons

Det fylliga ljudet passar också fint när vi ska titta på olika typer av mobilinnehåll på skärmen, med en ljudbild som matchar det större formatet. Och så kan TV:n visa ”diskoljus” som rör sig i takt med musiken. Kul för både gamla och unga!

Slutsats

En snurrande TV är inte bara ett roligt partytrick: förutom att vara en underhållande och innovativ TV har The Sero ett par praktiska fördelar. Möjligheten att visa bilder på högkant är en välkommen finess för alla som är aktiva på sociala medier. Det finns både större och mer prisvärda alternativ där ute som ger minst lika bra eller bättre bildkvalitet för pengarna. Men ingen av dem kan snurras! The Sero är helt enkelt en jättekul ”allround-TV” som vi misstänker att vi kommer att få se fler varianter av i framtiden.

forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.