SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

LG OLED GX

LG OLED GX levererar en genomgående superb bildkvalitet, med strålande skärpa, kontrast och färger. Dessutom ser den ut som en juvel på väggen!

Galleri-OLED

OLED GX har fått smeknamnet ”Galleri OLED” och det är ingen slump. LG har ansträngt sig extra för att TV:n ska vara smidig att hänga upp på väggen och vara ett centralt blickfång i hemmet. Färdigmonterad ser skärmen otroligt stram och läcker ut, och sticker inte ut mer än två centimeter från väggen.

App-utbudet är mycket bra: Förutom Netflix får du tillgång till bland annat Amazon Prime, Rakuten, Apple TV+ och inte minst Disney+. GX-serien stöder HDMI 2.1 på alla fyra ingångarna och är fullspäckad med gaming-finesser, inklusive FreeSync och Nvidia G-Sync.

Bildkvalitet

På bildfronten är GX-serien utrustad med en tvättäkta 4K OLED-panel och bildbehandlingen tas om hand av LG:s mest kraftfulla videoprocessor A9 gen 3.

Det första vi lägger märke till är skärpan. Årets nya 8K-skärmar, till exempel Samsung Q800T, ser definitivt imponerande ut, men LG:s 4K OLED är inte mycket sämre! På en OLED-skärm är varje pixel också sin egen färg- och ljuskälla, vilket ger en väldigt kontrastrik, knivskarp och sömlös bild.

LG-skärmen har en fullständigt jämn ljusfördelning över hela panelen, utan antydan till skuggeffekter eller fläckar. Gråskalan och färgåtergivningen är oerhört jämn. Och skärmen har inga problem med rörelser eller snabba panoreringar. Här har LG definitivt tagit ett steg upp sedan i fjol!

Ljudkvalitet

Högtalarna på GX är helt dolda längst ner på TV:n. Ljudet präglas också till viss del av detta: särskilt dialogen hade kunnat vara tydligare. Men en TV i den här klassen förtjänar ordentligt ljud! LG har därför en matchande soundbar som extrautrustning till GX-serien, som kan hängas på väggen och är lika bred som 65-tumsskärmen.

Slutsats

LG OLED65GX är definitivt en av de läckraste OLED-TV-apparaterna vi har testat hittills. Här får du den starka kontrasten, mörka svärtan och pigga färgåtergivningen som vi är vana vid från OLED, plus en otroligt elegant design. Oavsett om du väljer 55, 65 eller 77 tum är LG-skärmen rena smycket på väggen!

VINNARNA AV LG OLED GX
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

    Läs också

    Aktuella erbjudanden

    Annons
    Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.