Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vi utser: Xiaomi Mi Lite 5G

Den okända mästaren

Xiaomi Mi 11 Lite 5G kan mycket väl vara en mobil som kommer att hamna på allas läppar.

Publicerad 2021-10-27 - 09:02
Xiaomi Mi Lite 5G
Amund Hammeren

Trots den slimmade och lätta konstruktionen känns Xiaomi Mi 11 Lite 5G både robust och välbyggd, och all eventuell rädsla för att den ännu så länge relativt okända kinesiska tillverkaren kanske inte skulle ha koll på kvaliteten grusas ordentligt.

Och eftersom skärmen är gjord av Samsung – och alltså är av typen AMOLED – är den i stort sett i samma klass som skärmen på dyrare mobiler (inklusive FHD+-upplösning), och minst lika ljusstark och färgdynamisk). De inbyggda stereohögtalarna är utmärkta och har lite mer tyngd och botten i ljudet än vad konkurrenterna har att erbjuda.

Mobilens klart största fördel är dock prestanda, som definitivt är häftiga med tanke på priset. Den kinesiska mobilen är utrustad med den nyare och markant bättre Snapdragon 780G-processorn, som både i praktiken och i benchmark-tester klarar sig betydligt bättre än Snapdragon 750G.

Bilder som tas med vanlig vidvinkel och med ultravidvinkel blir skarpa och har bra färgåtergivning, men när det gäller porträtt (med frontkameran) borde Xiaomi nog lugna ner all den artificiella intelligensen som verkligen vill jämna ut rynkor och få den porträtterade personen att se 30 år yngre ut. Det fungerar inte ordentligt.

Slutsats

Xiaomi Mi 11 Lite 5G har en utmärkt skärm, en ultralätt och snygg design samt bra inbyggda högtalare. Och den är mer framtidssäker än konkurrenterna tack vare sin helt nya Snapdragon 780G-processor, som ger den mätbart mer muskler än närmaste rivaler. Kameran är också godkänd, även om man kan ha svårt att vänja sig vid de retuscherade selfie-bilderna.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen