TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Samsung Galaxy S21 Ultra

Här är läsarnas favorit!

Vi frågade och ni svarade. Med över 5 700 röster har läsarna röstat fram folkets favorit bland marknadens bästa kameramobiler.

forfatter
Publicerad 2021-10-27 - 09:03

I somras bjöd Ljud & Bild in alla läsare att delta i valet av Folkets favorit: marknadens bästa mobilkamera. Som kandidater hade vi valt ut marknadens nyaste, bästa och dyraste mobiler.

Med varje mobil hade vi fotograferat 11 olika standardscener, motsvarande den typ av bilder som de flesta fotograferar om och om igen med sin mobiltelefon.

Varje scen togs i 4:3-format med mobilens standardinställningar för den typen av bilder. Vi namngav bilderna och tog bort Exif-data så att det inte var möjligt att se vilken mobil som hade tagit vilka bilder.

Hela poängen med detta var att hitta den mobilkameran som tar bilderna de flesta faktiskt gillar.

Så röstade ni

Undersökningen gjordes i Sverige, Norge och Danmark och vi fick fram resultaten för varje kategori i de tre länderna strax efter midnatt den 2 augusti. Sammanlagt röstade 17 665 personer och den klara vinnaren med 6 718 röster blev Samsung Galaxy S21 Ultra, som vi alltså utnämnde till Folkets favorit. Därför är Samsungs kameramobil även Årets bästa 2021-2022.

Bästa kameran

Och kameran i Galaxy S21 Ultra är verkligen något riktigt speciellt. Samsung har utrustat den med en sensor som har laser-autofokus samt två separata teleobjektiv med 10 megapixlar vardera, där det ena har 3x och det andra 10x optisk zoom.

Dessutom har den en vanlig vidvinkellins med galna 108 Mp (f/1,8 med optisk bildstabilisering) med 12-bitars HDR och en ultravidvinkellins på 12 Mp (f/2,2).

Resultatet är tämligen övertygande. Så länge man nöjer sig med att zooma upp till 10x blir resultatet i stort sett brusfria och skarpa bilder. Samsung har helt enkelt byggt en tvättäkta paparazzi-mobil som kan komma närmare motivet med användbart resultat än någon annan mobil vi har testat.

Bilder som tas på natten eller i mörka miljöer har också blivit bättre tack vare artificiell intelligens som gör sensorn snabbare så att den släpper in mer ljus.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend