TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord 2 sänker flaggskepp

OnePlus Nord 2 är just nu marknadens bästa mobil i premiumklassen. Här får du allt på samma gång utan att det kostar skjortan.

forfatter
Publicerad 2021-10-27 - 09:01

Precis som sin föregångare (och OnePlus Nord CE 5G) har OnePlus Nord 2 med AMOLED-skärm i FHD+-upplösning, samt har både HDR10+ och samma 90 Hz i uppdateringshastighet som förra årets flaggskepp t.ex. OnePlus 7 Pro.

Skärmupplösningen är egentligen Full HD, men eftersom skärmen är designad i det något speciella 20:9-formatet får du lite fler pixlar för pengarna. Generellt får du en av de bästa och mest behagliga skärmarna på marknaden just nu med OnePlus Nord 2. Ljusstyrkan går upp till hela 1 110 nits.

Mobilen levererar även utmärkt ljud. Talkvaliteten är okej och Nord 2 är för övrigt den första Nord-modellen som har inbyggda stereohögtalare vilket gör ljudupplevelsen, om du spelar spel eller tittar på video utan hörlurar, så mycket bättre.

Prestanda och funktioner

Det fanns ett särskilt skäl till varför vi var glada att få testa OnePlus Nord 2, och det sitter under skärmen. Mobilen är OnePlus första utan en Snapdragon-processor från Qualcomm. I stället är mobilen utrustad med den så kallade Dimensity 1200-AI-processorn från MediaTek.

Lyckligtvis satte MediaTek-processoren och OnePlus Nord 2 alla våra tvivel på skam.  OnePlus har själva jämfört Dimensity 1200-AI med Snapdragon 870, som råkar sitta i Motorola Moto G100, och det stämmer mycket överens med resultaten från våra benchmark-tester.

Slutsats

OnePlus Nord 2 är bättre än sin föregångare. Den har högre prestanda, inbyggda stereohögtalare, större batteri och väldigt snabb laddning. Enda nackdelen är avsaknaden av dubbel frontkamera. Men man kan inte få allt här i världen.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend