Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vi utser: OnePlus Nord 2 5G

OnePlus Nord 2 sänker flaggskepp

OnePlus Nord 2 är just nu marknadens bästa mobil i premiumklassen. Här får du allt på samma gång utan att det kostar skjortan.

Publicerad 2021-10-27 - 09:01
OnePlus Nord 2 5G
Amund Hammeren

Precis som sin föregångare (och OnePlus Nord CE 5G) har OnePlus Nord 2 med AMOLED-skärm i FHD+-upplösning, samt har både HDR10+ och samma 90 Hz i uppdateringshastighet som förra årets flaggskepp t.ex. OnePlus 7 Pro.

Skärmupplösningen är egentligen Full HD, men eftersom skärmen är designad i det något speciella 20:9-formatet får du lite fler pixlar för pengarna. Generellt får du en av de bästa och mest behagliga skärmarna på marknaden just nu med OnePlus Nord 2. Ljusstyrkan går upp till hela 1 110 nits.

Mobilen levererar även utmärkt ljud. Talkvaliteten är okej och Nord 2 är för övrigt den första Nord-modellen som har inbyggda stereohögtalare vilket gör ljudupplevelsen, om du spelar spel eller tittar på video utan hörlurar, så mycket bättre.

Prestanda och funktioner

Det fanns ett särskilt skäl till varför vi var glada att få testa OnePlus Nord 2, och det sitter under skärmen. Mobilen är OnePlus första utan en Snapdragon-processor från Qualcomm. I stället är mobilen utrustad med den så kallade Dimensity 1200-AI-processorn från MediaTek.

Lyckligtvis satte MediaTek-processoren och OnePlus Nord 2 alla våra tvivel på skam.  OnePlus har själva jämfört Dimensity 1200-AI med Snapdragon 870, som råkar sitta i Motorola Moto G100, och det stämmer mycket överens med resultaten från våra benchmark-tester.

Slutsats

OnePlus Nord 2 är bättre än sin föregångare. Den har högre prestanda, inbyggda stereohögtalare, större batteri och väldigt snabb laddning. Enda nackdelen är avsaknaden av dubbel frontkamera. Men man kan inte få allt här i världen.

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen