Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vi utser: Apple Watch Series 7

Äntligen med större skärm

Den allra senaste Apple Watch är den bästa smartklockan vi har testat.

Publicerad 2021-10-27 - 09:04
Apple Watch Series 7
Amund Hammeren

Men den enda stora nyheten i S7-versionen som är 45 mm stor är en ny och större skärm. 0,2 tum större – 20 procent – och med ännu bättre läsbarhet. Det märks särskilt tydlig på text, men en del av de sekundära ikonerna och symbolerna, särskilt om man har valt en riktigt komplicerad urtavla, kan fortfarande verka väldigt små.

Hur som helst kan man välja hur stora siffror och bokstäver skärmen ska visa, och S7 har 70 procent mer ljus på standby-skärmen än S6.

Formfaktorn är densamma, men ännu mer rundad. Apple har uppenbarligen inte anammat formen på dagens iPhone-generation, som har en kantigare och mer stram design.

Klockan har samma sensorer som S6, det vill säga de som mäter puls, puls och syre i blodet. Sensorerna varnar för onormala avvikelser i hjärtrytmen, och som tidigare kan den ringa 112 om man ramlar eller flyger över styret på cykeln och inte reser sig igen.

Om du har använt en Apple Watch förut så bjuder inte S7 på några överraskningar. Bortsett från att skärmen är större. Skärmen tar mer plats och kanterna runt är mycket smalare än på en S6, för att inte tala om en S5 eller en SE.

Den roterbara och tryckkänsliga kronan kan användas för blixtsnabb navigering i appar och inställningar. Den stora skärmen – som har ett par urtavlor som är exklusiva för S7 – är den bästa på någon Apple Watch, och man kan enkelt diktera meddelanden och dela bilder. Tack vare större knappar och knappar på skärmen är Series 7 också den mest användarvänliga Apple Watch-modellen hittills.

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen