Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Sonos Beam + Sub Mini

Kompletterar varandra perfekt

Sonos Beam är en riktigt bra soundbar. Tillsammans med nya Sub Mini är den nästan oslagbar.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Sonos Beam + Sub Mini
Geir Gråbein Nordby

Sonos Beam (Gen 2) är en av de bästa soundbar-högtalarna i sin prisklass, om du vill ha bra ljud i ett litet TV-rum. Den är både tillräckligt billig och – inte minst – tillräckligt kompakt för att vara bland våra förstahandsval till små TV-apparater under 50 tum. Och i senaste version har den även Dolby Atmos, även om den saknar egna topphögtalare för formatet. Men det låter ändå helt okej, även om det är bara är digitalt bearbetat.

Vad Beam däremot saknar är ordentlig bas. Visst, du kan para ihop den med en Sonos Sub, men den kostar 50 procent mer än Beam och då blir totalpriset mycket mer än det dubbla.

Sub Mini

Lyckligtvis lyssnade Sonos till sist på kunderna och en samlad presskår, som ville ha en billigare subwoofer att para ihop med Beam. Och äntligen har den kommit: Sub Mini.

Subwoofern går lika djupt som sin storebror, men är inte lika slagkraftig. Kabinettet är slutet i stället för ventilerat, vilket ger en renare bas.

När soundbar och subwoofer är anslutna via Sonos-appen rekommenderar vi att du kalibrerar med TruePlay-rumskorrektion, så att ljudet blir bättre anpassat till rummet.

Fantastiskt ljud

Man skulle mycket väl kunna säga att Beam hade behövt en ännu billigare subwoofer än Sub Mini, eftersom de kostar precis lika mycket. Det håller vi med om, och påpekade även detta i vårt test av subwoofern.

Däremot känner vi inte till någon bättre kombination för tiotusen kronor än den här. Den kompakta storleken på båda högtalarna gör att de smälter in i alla hemmiljöer. Dessutom får du den användarvänlighet och funktionalitet som följer med alla Sonos-produkter. Och inte minst en härlig ljudkvalitet.

Med den extra basen blir ljudet från det här paketet mycket bättre än storebror Sonos Arc utan sub. Och ska du para ihop Arc med en subwoofer blir det dyrt!

Här får du klart och öppet ljud med både film och musik, en tillräckligt stor ljudbild och tillräckligt bra tryck i effekter för att suga in dig i handlingen. Vad kan man mer begära?

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen