Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Denon DHT-S517

Denons billigaste soundbar med Dolby Atmos har förvånansvärt bra ljud.

Av / 2022-11-01 - 12:00
Denon DHT-S517

Denons billigaste Atmos-soundbar DHT-S517 är också den enda hittills med separata topphögtalare. Genom att flytta takkanalerna till ovansidan riktar högtalarelementen ljudet upp mot taket, där det studsar ner mot lyssnarna i soffan. Och ger på så sätt en bättre känsla av att ljud kommer uppifrån på riktigt. Ljudbilden blir därför en hel del större.

För att utan problem kunna leverera Dolby Atmos från streamingtjänster som är inbyggda i TV:n är DHT-S517 utrustad med eARC, det vill säga en ljudreturkanal där e:et står för enhanced, den senaste standarden som har större bandbredd och utökad funktionalitet med fler och bättre ljudformat.

Dessutom finns en ren HDMI-ingång, med stöd för 4K Ultra HD i upp till 60 Hz. Ingen 8K eller 4K 120 Hz med andra ord, så om du har en nyare spelkonsol så bör den kopplas till TV:n med HDMI 2.1 och sedan vidarebefordra ljudsignalen till soundbaren med eARC.

Högtalaren är ganska kompakt, med en längd som motsvarar bredden på en 43-tums TV. Den passar alltså in i vilken TV-hörna som helst utan att ta för mycket plats rent visuellt.

Det ingår en liten, trådlös subwoofer. Där sitter ett 13-centimeters (5,25-tums) baselement i en sluten baslåda. En så kallad tryckkammare har inte lika mycket energi i det djupaste basregistret som en portad basreflex, men spelar i gengäld ofta renare bas.

Fenomenalt ljud

Denon DHT-S517 är en kompakt soundbar som smälter in i vilken miljö som helst, men som ändå har fått plats för Atmos-högtalare på toppen. Tillsammans med den kompakta subwoofern ger den ett imponerande bra och välbalanserat ljud med film, och ljudbilden sträcker sig snyggt uppåt och utåt, med rena och trovärdiga dialoger. Rent allmänt har den mycket att erbjuda när man tittar på film. Vi har helt enkelt hittat en ny favorit i prisklassen!

Musik i stereo låter lite tamt, men det får man räkna med.

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen