Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Samsung HW-Q960A

Tufft bioljud

Samsung HW-Q960A imponerar med ett slagkraftigt och omslutande surroundljud. Ett otroligt bra köp!

Publicerad 2021-10-28 - 11:29
Samsung HW-Q960A
Amund Hammeren

HW-Q960A är en stor soundbar, tänkt att användas ihop med större TV-skärmar. Med sina 123 centimeter är den ungefär lika bred som en 55-tums TV. Den är däremot ganska låg, så att den får plats under de flesta skärmar. Den är klädd med ett svart högtalartyg från danska Kvadrat, vilket ger ett relativt diskret utseende. Väggmontering går också, med hjälp av de medföljande fästena.

Ljudkvalitet

Samsung HW-Q960A är utrustad med en ganska imponerande uppsättning kanaler. Hela 11.1.4 för att vara exakt. Själva soundbar-högtalaren består av stereo vänster/höger och centerkanal, samt extra höjd- och sidokanaler för Dolby Atmos och DTS-X. Resten av kanalerna återges av bakhögtalarna, som numera har både höjd- och sidoelement. Med i systemet finns även den aktiva, trådlösa subwoofern med en 8-tums bas.

Nu är det ju inte antalet element vi bryr oss om, utan snarare ljudkvaliteten i praktiken. Och Samsung har lyckats åstadkomma ett par hörbara ljudförbättringar i år.

Vi tittar som vanligt på herrarna Joe Pesci och Robert De Niro i gangsterfilmen The Irishman och det är ingen tvekan om att dialogen framträder starkt och tydligt.

Röståtergivningen är spröd och närvarande och suger in oss direkt i handlingen. Vi är också imponerade av den stora rumsklangen. De extra bakkanalerna bidrar helt klart till en bredare, djupare och mer tredimensionell ljudbild. Det här påminner om riktigt bra ljud på bio!

Slutsats

Samsung HW-Q960A är definitivt en av de bästa soundbar-högtalarna i sin klass. Tack vare stöd för de viktigaste ljudformaten och en arsenal av högtalarelement ombord lyckas den skapa en enormt stor, men ändå exakt och omslutande ljudbild.

Obs! Om du inte vill ha bakhögtalare hemma i vardagsrummet kan lillebror HW-Q910A vara ett bra alternativ. Den kostar tretusen kronor mindre och består av samma soundbar och subwoofer, men saknar separata bakhögtalare.  AH

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen