TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Samsung HW-Q960A

Tufft bioljud

Samsung HW-Q960A imponerar med ett slagkraftigt och omslutande surroundljud. Ett otroligt bra köp!

forfatter
Publicerad 2021-10-28 - 11:29

HW-Q960A är en stor soundbar, tänkt att användas ihop med större TV-skärmar. Med sina 123 centimeter är den ungefär lika bred som en 55-tums TV. Den är däremot ganska låg, så att den får plats under de flesta skärmar. Den är klädd med ett svart högtalartyg från danska Kvadrat, vilket ger ett relativt diskret utseende. Väggmontering går också, med hjälp av de medföljande fästena.

Ljudkvalitet

Samsung HW-Q960A är utrustad med en ganska imponerande uppsättning kanaler. Hela 11.1.4 för att vara exakt. Själva soundbar-högtalaren består av stereo vänster/höger och centerkanal, samt extra höjd- och sidokanaler för Dolby Atmos och DTS-X. Resten av kanalerna återges av bakhögtalarna, som numera har både höjd- och sidoelement. Med i systemet finns även den aktiva, trådlösa subwoofern med en 8-tums bas.

Nu är det ju inte antalet element vi bryr oss om, utan snarare ljudkvaliteten i praktiken. Och Samsung har lyckats åstadkomma ett par hörbara ljudförbättringar i år.

Vi tittar som vanligt på herrarna Joe Pesci och Robert De Niro i gangsterfilmen The Irishman och det är ingen tvekan om att dialogen framträder starkt och tydligt.

Röståtergivningen är spröd och närvarande och suger in oss direkt i handlingen. Vi är också imponerade av den stora rumsklangen. De extra bakkanalerna bidrar helt klart till en bredare, djupare och mer tredimensionell ljudbild. Det här påminner om riktigt bra ljud på bio!

Slutsats

Samsung HW-Q960A är definitivt en av de bästa soundbar-högtalarna i sin klass. Tack vare stöd för de viktigaste ljudformaten och en arsenal av högtalarelement ombord lyckas den skapa en enormt stor, men ändå exakt och omslutande ljudbild.

Obs! Om du inte vill ha bakhögtalare hemma i vardagsrummet kan lillebror HW-Q910A vara ett bra alternativ. Den kostar tretusen kronor mindre och består av samma soundbar och subwoofer, men saknar separata bakhögtalare.  AH

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend