Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Creative SXFI Carrier

Gigantisk ljudbild

Creative har skapat sin första riktigt bra soundbar för TV och film: SXFI Carrier.

Publicerad 2021-10-28 - 11:54
Creative SXFI Carrier
Amund Hammeren

Det kan hända att Creative har tröttnat på att vara det billiga alternativet, när de nu lanserar sin hemmabio-ljudlimpa SXFI Carrier. En fullspäckad ljudlimpa med Dolby Atmos och separata högtalare på toppen, tillfället till ära. Dessa tar ljudet från höjdkanalerna och skickar upp det i taket, så att ljudet reflekteras ner mot publiken i soffan.

Högtalarelementen

SXFI Carrier har totalt sju högtalarelement, fördelade på följande sätt: Ett par 3,5-tums ovala fullregisterelement på sidorna återger surroundljudkanalerna, utöver vänster och höger fram. Två lutande högtalare på toppen återger höjdkanalerna, men faktiskt även centerkanalen med dialogerna.

Därefter hittar vi tre diskantelement framtill, för vänster, center och höger frontkanal. För att ge mer luft till dessa. I den trådlösa subwoofern hittar vi ett 10-tums baselement, som återger baseffekterna på film och i musik. Höljet är ganska högt och smalt, och därmed mycket mer kompakt än den monstruösa subwoofern som ingår till Klipsch Cinema 600.

Slutsats

Creative SXFI Carrier är den bästa ljudlimpan vi har sett från det här hållet. Någonsin. Det kanske inte säger så mycket, eftersom andra Creative-soundbars är av den billigare typen. Men SXFI Carrier överraskar oss. Med en gigantiskt stor ljudbild, särskilt i Super Wide-läge. Dialogerna är rena och öppna, och subwoofern hänger med exceptionellt bra. Här finns både slagkraft och finess, och ljudlimpan uppfyller även förväntningarna när vi tar hänsyn till priset.

Det som saknas är lite mer fyllighet i dialoger och sångröster. Maximalt ljudtryck är mer än tillräckligt högt för oss, men det finns soundbars i klassen som är ännu kraftfullare. Detta ger vi dock inga minuspoäng för.

Men vi skulle vilja ha nätverksanslutning och gärna stöd för Chromecast och AirPlay.

Plus i kanten för att hörlurar ingår i priset. Vi har tidigare testat SXFI Theater och gillade dem.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen