Vi utserMarantz SACD 30n

Det bästa av två världar

Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
forfatter

Nu kan vi lägga till Marantz SACD 30n i listan över de bästa kombinerade CD- och strömningsspelarna på marknaden. Den är oerhört attraktiv och en av två apparater i Marantz nya 30-serie. Den integrerade förstärkaren Model 30 är den andra – och den har för övrigt bara analoga ingångar, ingen strömning, och kompletteras alltså av SACD 30n och ger anläggningen både CD-avspelning och streaming.

Den har Bluetooth inbyggt, som demokratiserar strömningen så att alla kan ansluta och spela musik från sin mobil. Med Wi-fi och AirPlay 2 kan man strömma i ännu högre kvalitet via husets trådlösa nätverk, och med ethernet kan man koppla sig till routern och spela ljudfiler i full studioupplösning.

Den grundläggande ljudsignaturen drar sig fortfarande mot varm fyllighet, men ljudet är aldrig luddigt, musiken låter aldrig tillbakadragen och dynamiken är aldrig anemisk. Nej, ljudbilden är transparent, rik på detaljer och med CD visar den att Marantz är bättre på att fintrimma digitalt ljud än de flesta andra.

Det låter mjukt och snyggt när det ska, men biter och sparkar ifrån sig när det behövs. Den dynamiska kontrasten är märkbart bättre än från en Blu-ray-spelare från Cambridge som jag har stående, den stora ljudbilden som presenteras påminner mer om McIntosh MCD600, som kostar tre gånger så mycket, än om en CD-spelare i lägre prisklasser.

Den nya 30-serien från Marantz, med den integrerade förstärkaren Model 30 och spelaren SACD 30n, har allt man behöver i form av anslutningar till signalkällor och är en härlig kombination för musikfantaster som vill unna sig lite extra. De båda komponenterna klarar sig fint på egen hand men man måste berömma Marantz för hur lyckad SACD 30n har blivit som kombinerad CD- och nätverksspelare. Med den här är man garanterad bra ljud i anläggningen under lång tid framöver.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?