Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Sony SRS-XG300

Fin balans

Med Sony XG300 blir det bra stämning på trädgårdsfesten, utan att du behöver oroa dig för klagomål från grannarna.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Sony SRS-XG300
Geir Gråbein Nordby

Sony har använt utrymmet på bästa sätt med fyrkantiga mellanregisterbasar i stället för runda eller ovala, för att utnyttja ytan maximalt. I varje ände av högtalaren sitter en passiv slavbas, som utökar den effektiva innervolymen. Varje slavbas är omgiven av en ljusring för att sprida lite extra liv.

Rena diskanter

Två dedikerade diskantelement, ett på varje sida om de två fyrkantiga högtalarelementen, sitter väl dolda under det impregnerade högtalarskyddet. Med separata diskanter är det lättare att skapa luftiga övertoner utan att höja förvrängningen eller sänka dynamiken – och med tanke på att högtalaren är vattentät och dammtät (IP67) är detta extra viktigt för att inte övertonerna ska drunkna.

Bärhandtaget är elegant infällt i högtalaren när det inte används och fås ut enkelt genom att man stoppar in tummen. Då glider det ut lite åt sidan och sitter inte helt centrerat. Designmässigt snyggt, fast kanske inte helt idealiskt att hänga på styret.

100 högtalare

Om du tycker att det är lite ont om krut i en enda högtalare så kan du koppla ihop flera stycken. Antingen två i stereo, eller många som spelar i tandem (partyläge). Faktum är att du ska kunna ansluta upp till 100 högtalare trådlöst med Bluetooth – det hade varit väldigt intressant att höra …

Så låter Sony SRS-XG300

Sony SRS-XG300 är en bärbar och piffig högtalare som låter dig ta med festen vart du än går. På stranden, i parken, när du tältar eller sitter i trädgården. Ljudet är förvånansvärt stort och fylligt, och efter lite justering fungerar det bra även med akustisk musik. Då får man bara höja mellanregistret lite.

När det gäller funktioner prickar högtalaren också rätt, inte minst genom att vara både vattentät och dammtät. Ett helt säkert köp i klassen.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen