Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Hamrammr Immersive 7.2

Hemmabio på fullaste allvar

Med Hamrammr i alla kanaler är allt dukat för explosiva filmupplevelser. Det är häftigt, det är välkontrollerat. Vi älskar det!

Publicerad 2022-11-02 - 00:00
Hamrammr Immersive 7.2
Geir Nordby & Audun Hage

Seriösa hemmabioentusiaster är mer intresserade av prestanda, ljudtryck och ”bang for the buck” än de är av blankpolerade kabinett och dyr kosmetika. I biomörkret vill man inte ha något som blänker och drar uppmärksamheten bort från bilden, därför är det vanligt att man gömmer högtalarna bakom filmduken. Utseendet spelar alltså mindre roll än om högtalarna stod i ett vanligt, civiliserat vardagsrum.

Tanken bakom Hamrammr är att erbjuda ett välljudande och prisvärt alternativ till dyra highend-högtalare. De har därför valt att lägga mest pengar på bra högtalarelement och mindre på kabinett och utseende. En annan sak som varit viktig är att högtalarna ska vara lätta att driva. Känsligheten måste vara tillräckligt hög, och lasten tillräckligt enkel, för att få ett bra resultat med en bra surroundreceiver. Därför är känsligheten hela 95–98 dB med 1 watt, beroende på vilken modell du väljer.

För att hålla nere kostnaderna tillverkas kabinetten i Kina medan resten av komponenterna kommer från europeiska leverantörer. Och själva monteringen? Ja, den görs faktiskt lokalt hos AVshop i Oslo.

Så låter Hamrammr

Hamrammr Immersive är något så sällsynt som prisvärda, renodlade hemmabiohögtalare som har så hög ljudkvalitet att de klarar både film och musik på rak arm. Vill du ha en hemmabio som är rena rama krutdurken? Varsågod! Vill du ha finkänslig musik? Här är den.

Högtalarna är lätta att driva, så du behöver inte all världens förstärkare – men de växer med uppgiften och svarar med ljudkvalitet, så köp så bra elektronik du har råd med.

De finns i både 8- och 12-tumsversioner, vi rekommenderar klart 12 tum som frontar och center. Subwoofrarna är ett kapitel för sig. Köp gärna två, då har du mer än tillräckligt för att skaka om rummet.

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen