Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Samsung HW-Q66T

Den mest välbalanserade

Publicerad 2020-11-05 - 12:00
Samsung HW-Q66T
Geir Gråbein Nordby

Efter att ha trålat marknaden i prisklassen under 6 000 kronor har Samsung HW-Q66T utmärkt sig som den bästa, ett snäpp före alla andra. Både Sony HT-G700 och TCL Ray Danz TS9030 får se sig besegrade och bannemej om inte den dyrare LG SN8GY också fick stryk av Samsung.

Vad HW-Q66T saknar jämfört med dessa är stöd för Dolby Atmos. Men den har uppåtriktade högtalare som ger ljud på höjden, även om det bara är simulerat ljud (DTS Virtual: X) och inte riktigt Dolby Atmos eller DTS:X. Men det finns faktiskt andra saker som är viktigare än funktioner och en av dem är ljudkvalitet.

Ljudet från HW-Q66T är klassens mest balanserade. Basen från subwoofern är väl integrerad i ljudbilden och dessutom rappare än de flesta andra. Dialogen i film är tydlig, med fin tyngd i bröstklangen. Det låter stort och övertygande, ljudspåret är prydligare, tightare och renare än hos konkurrenterna.

Surroundkänsla

Intrycket av surroundljud är aningen begränsat, då är exempelvis Sony HT-G700 bättre. Men det hjälper inte. Sammantaget är Samsung bäst.

Samsung har också ett trumfkort: om du har en ny Samsung-TV med Q-Symphony så kan högtalarelementen längst upp användas tillsammans med soundbar-högtalaren och dra upp ljudet ännu mer från TV-bänken. Och med Adaptive Sound kan den analysera ljudnivån i omgivningen och justera sin egen ljudnivå därefter. Om till exempel dammsugaren är igång blir ljudet från HW-Q66T högre.

Musik i stereo via Bluetooth funkar fint, även på detta område är Samsung en bra bit bättre än mängden. Se bara till att ljudnivån justeras oberoende av mobiltelefonen, ställ in så att telefonen ger ifrån sig ljud med fullt ös och justera sedan ljudet med soundbar-volymen.

Samsung HW-Q66T är helt enkelt den allra bästa soundbar-högtalaren i sin prisklass. Om du absolut måste ha Dolby Atmos-stöd kan du lägga ytterligare en tusenlapp på HW-Q76T, som annars är helt likadan.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen