Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: DALI Rubicon 6 C

Avslöjande helhetslösning

Publicerad 2020-11-05 - 11:56
DALI Rubicon 6 C

Mest populære tester

Kommentar
L&B lanserar en ny version av Ljud & Bild – och en ny webbplats.
Kommentar
Home är ett nytt medium för dig som använder teknik hela tiden och överallt. Alltså oss alla, när det kommer till kritan.
Duell
Två helt nya Android-mobiler som kostar lika mycket och som båda har Snapdragon 8 Gen 2 under huven slåss om användarnas gunst. Vi utser den bästa.
John Hvidlykke

Trådlösa, aktiva högtalare vinner snabbt mark. Men duger de i den allra högsta änden, eller behövs det fortfarande gammaldags analog teknik i highend-segmentet?

DALI tycker uppenbarligen att tiden är inne, för de har lanserat en aktiv version av märkets näst högsta serie, Rubicon.

Rubicon 6 C är en fullvuxen men smal golvhögtalare. Det sitter sammanlagt fyra högtalarelement i den: två likadana 6,5-tums baselement med träfibermembran, samt den 28 mm dome- och banddiskant som tillsammans utgör DALIs hybrid-diskant. Det sitter två förstärkare på vardera 250 watt i varje högtalare. De driver bas- respektive diskantsektionen.

Rubicon 6 C är en oerhört exakt och avslöjande återgivare. Det ska den ha mycket beröm för, men du ska veta att du kanske hör saker som inte var meningen. En vanlig floskel bland hifi-recensenter är: ”det var som att höra mina skivor för första gången!” Ibland är floskeln sann, men det kan också innebära att man får ge upp vissa illusioner.

Med Rubicon C 6 har DALI tagit aktiva högtalare ett steg längre. Om inte till högsta nivån av highend så åtminstone strax under. Den är en enastående och mycket exakt ljudåtergivare, som med sin förmåga att gräva fram både vackra och mindre vackra detaljer ur dina favoritinspelningar bör kunna mäta sig med de ännu så länge få konkurrenterna i samma klass. Den riktiga utmaningen är huruvida DALI kan övertyga de ofta konservativa hifi-entusiasterna om att skrota sina favoritförstärkare och sluta oroa sig för högtalarkablar. Om det lyckas får köparna en kombination som är svår att hitta av samma kvalitet med separata komponenter.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen