TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser KEF LS50 Wireless II

Trådlöst mirakel i stereo

Trådlös musik i stereo blir inte bättre än med KEFs små högtalare.

forfatter
Publicerad 2020-10-15 - 12:53

Man kan strömma musik trådlöst med Bluetooth, eller via Wi-Ffi för bättre ljud, men även koppla in andra ljudkällor. Till exempel TV:n, då behöver man inte någon soundbar. Det vill man inte ha heller, för ljudet i KEF LS50 Wireless II överträffar allt som finns i soundbar-väg.

De små högtalarna har HDMI-ingång för TV-ljudet och om man fortfarande har kvar den gamla CD-spelaren så kan den kopplas in också. Detsamma gäller skivspelaren, om den har ett inbyggt phono-steg.

De små KEF-högtalarna täcker alltså de flesta människors behov av bra ljud. Och tack vare strömning till högtalare i andra rum, så kallat multiroom, och enkel musikspelning från de flesta ljudkällor så finns det inte mycket man saknar här.

KEF-högtalarna stöder högupplöst ljud också, alltså högre kvalitet än vad man får med Bluetooth, och det går att strömma musik i 24 bit/96 kHz-kvalitet via Wifi, eller upp till 192 kHz när högtalarna är inkopplade med den medföljande Ethernet-kabeln.

Det finns en utgång för subwoofer och man kan ställa in delningsfrekvens och fas i Connect-appen, så att man i praktiken kan använda just den subwoofer man vill ha och precis där det passar att ställa den.

Det måste bara sägas: det finns förmodligen inget bättre ljud från trådlösa stereohögtalare i den här klassen. KEF har inte bara förbättrat en bra högtalare – LS50 Wireless från 2017 – de har satt standarden för konkurrenterna.

De små trådlösa KEF-högtalarna är ett stort steg framåt för bättre trådlöst ljud i stereo. De kan spela mer än tillräckligt högt, men ännu viktigare är att de gör det med kontroll och finess. LS50 Wireless II är ett av de mest användbara och användarvänliga högtalarparen man kan ha i vardagsrummet och storleken är så lättmöblerad att alla får plats med dem. Behöver man ännu mer ljud i ett ännu större vardagsrum så kan en subwoofer ge basen en skjuts, fast det flesta lär knappast känna att de behöver ännu mer djupbas.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Följ Ljud & Bild
Send this to a friend