Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Audiovector R6 Arreté

Med sikte på perfektion

Audiovectors billigare version av flaggskeppen R11 och R8 är lika fantastisk som vi hoppades.

Publicerad 2020-10-15 - 12:26
Audiovector R6 Arreté

Mest populære tester

Nyhet
Netflix släpper en ny trailer för den kommande Bridgerton spin-off-serien.
Kommentar
Smarta klockor och andra hälsomätare är inte bara till för att kolla din puls och hur många steg du tagit. De kan faktiskt upptäcka sjukdomar så att du kan få en diagnos i tid.
Nyhet
Med hjälp av plugins kan ChatGPT interagera med tredjeparts-tjänster och även hämta färsk information från nätet.
Amund Hammeren

Banddiskanten är speciellt anpassad för högtalaren och modifierad jämfört med AMT-diskanten i R3 Arreté och R6 Avantgarde. Den har ett öppet polstycke på baksidan och sitter i en isolerad kammare som är öppen bakåt för att eliminera kompression, och den sträcker sig till 52 kHz.

De två baselementen med kolfibermembran på framsidan är indelade i olika områden i frekvensregistret, det översta fungerar som mellanregister mellan 350 och 3 000 Hz, medan det nedersta täcker mellan 100 och 350 Hz.

Under 100 Hz? Det finns två baselement som man inte ser. I vad som även kallas för en isobarisk konstruktion sitter två renodlade djupbaselement riktade nedåt på insidan, och spelar ut vertikalt genom en öppning i bottenplattan.

Men det är inte allt. På baksidan, i en separat kammare, sitter ett 7,5-centimeters mellanregister som skymtas genom skårorna mitt på den vertikala HDF-förstärkningen på baksidan. Det finns även i R8 Arreté och ger en större ljudbild med mer djup.

Freedom

Arreté-modellens jordningskoncept som heter Freedom jordar mellanregister- och baselementen med en separat kabel, för att dämpa återkoppling som kan leda till förvrängning. Audiovector anser att Freedom reducerar så mycket som 50 % av förvrängningen.

Komponenterna i delningsfiltret är kryobehandlade ner till –238 grader, vilket Audiovector hävdar ger bättre detaljrikedom i ljudbilden. Förlustfri dynamik, noll komprimering och hög effektivitet är några av ledorden. R6 Arreté är också ganska så effektiva, med 91,5 dB känslighet mätt vid 2,83 V (1 W) och 1 meter.

Ljudkvaliteten

Man behöver bara lyssna ett par sekunder på R6 Arreté för att höra att vi befinner oss i highend-klassen. Resten av tiden ägnar man åt att lyssna på musiken. Man behöver inte leta efter detaljerna, eftersom de presenterar sig på världens mest uppenbara sätt. Oavsett musikstil. Ljudbilden är gigantisk, luftig, rik på bas och energi. Men framför allt låter det komplett. Högtalarna står inte i vägen för musiken. De bara är där. Majestätiska. Och herregud vad de kan hamra loss när det behövs!

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen