Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Audiovector R6 Arreté

Audiovectors billigare version av flaggskeppen R11 och R8 är lika fantastisk som vi hoppades.

Av / 2020-10-15 - 12:26
Audiovector R6 Arreté

Banddiskanten är speciellt anpassad för högtalaren och modifierad jämfört med AMT-diskanten i R3 Arreté och R6 Avantgarde. Den har ett öppet polstycke på baksidan och sitter i en isolerad kammare som är öppen bakåt för att eliminera kompression, och den sträcker sig till 52 kHz.

De två baselementen med kolfibermembran på framsidan är indelade i olika områden i frekvensregistret, det översta fungerar som mellanregister mellan 350 och 3 000 Hz, medan det nedersta täcker mellan 100 och 350 Hz.

Under 100 Hz? Det finns två baselement som man inte ser. I vad som även kallas för en isobarisk konstruktion sitter två renodlade djupbaselement riktade nedåt på insidan, och spelar ut vertikalt genom en öppning i bottenplattan.

Men det är inte allt. På baksidan, i en separat kammare, sitter ett 7,5-centimeters mellanregister som skymtas genom skårorna mitt på den vertikala HDF-förstärkningen på baksidan. Det finns även i R8 Arreté och ger en större ljudbild med mer djup.

Freedom

Arreté-modellens jordningskoncept som heter Freedom jordar mellanregister- och baselementen med en separat kabel, för att dämpa återkoppling som kan leda till förvrängning. Audiovector anser att Freedom reducerar så mycket som 50 % av förvrängningen.

Komponenterna i delningsfiltret är kryobehandlade ner till –238 grader, vilket Audiovector hävdar ger bättre detaljrikedom i ljudbilden. Förlustfri dynamik, noll komprimering och hög effektivitet är några av ledorden. R6 Arreté är också ganska så effektiva, med 91,5 dB känslighet mätt vid 2,83 V (1 W) och 1 meter.

Ljudkvaliteten

Man behöver bara lyssna ett par sekunder på R6 Arreté för att höra att vi befinner oss i highend-klassen. Resten av tiden ägnar man åt att lyssna på musiken. Man behöver inte leta efter detaljerna, eftersom de presenterar sig på världens mest uppenbara sätt. Oavsett musikstil. Ljudbilden är gigantisk, luftig, rik på bas och energi. Men framför allt låter det komplett. Högtalarna står inte i vägen för musiken. De bara är där. Majestätiska. Och herregud vad de kan hamra loss när det behövs!

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen