Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

LG OLED C2

LG:s populära OLED-modeller i C-serien har fått en rejäl uppiffning i år. Det har gjort en bra TV ännu bättre!

Av / 2022-11-01 - 12:00
LG OLED C2

Årets nya C2 OLED från LG fått en rad uppdateringar på både in- och utsidan, med både ny design, ny bildpanel och flera nya användarvänliga funktioner.
Alla fyra HDMI-ingångarna stöder 4K/120 Hz-signaler och är alltså redo att paras ihop med moderna spelkonsoler och speldatorer. Det finns även stöd för variabel bildhastighet, Nvidia G-Sync och AMD Freesync, vilket garanterar jämn återgivning av spelgrafik. Alla gamers tas väl om hand här!

Bildkvalitet

LG C2 är utrustad, med senaste generationens OLED-panel, som utlovar bland annat upp till 20 % högre ljusstyrka än tidigare modeller. Ljusstyrkan har länge varit en akilleshäl för OLED-skärmarna men har successivt förbättrats och på OLED C2 känns den inte längre som en begränsning.

Den fina ljusstyrkan ger också flera fördelar, genom att färgåtergivningen blir ännu mer intensiv och har tydligare nyansskillnader. LG-skärmen har ett saftigt tryck i färgerna som är fängslande när vi trålar oss igenom testscenerna.

LG-skärmen har flera bra bildlägen, vi föredrog direkt Cinema Home som är en av favoriterna. Det har en neutral färgåtergivning, plus att LG:s TruMotion-interpolation hjälper till att jämna till rörelser. Är man allergisk mot ”såpoperaeffekten” kan man i stället välja det superneutrala Filmmaker Mode.

Ljudkvalitet

Tidigare generationer av LG OLED har haft bra bild, men ljudet har inte varit lika mycket att skryta med. Här har det faktiskt hänt saker i den nya generationen: vi märker direkt att ljudet har fått en betydligt tydligare och fylligare karaktär. Röståtergivningen är renare på samma gång som musik och ljudeffekter återges med betydligt mer tryck.

Slutsats

Den nya C2-serien från LG har fått en rad viktiga uppdateringar i år, både design, användning bild och ljud har förbättrats rejält. Detta har bidragit till att en av de bästa TV-apparaterna har blivit ännu bättre!

Förutom en kontrastrik och färgprecis bild får du strålande användarvänlighet och ett förvånansvärt fylligt ljud (för att vara en TV). Här finns även stöd för ett brett utbud av gaming-relevanta finesser, vilket gör detta till ett utmärkt totalpaket.

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen