Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Roborock S7 MaxV Ultra

Den bästa robotdammsugaren

Svindyra Roborock S7 MaxV Ultra är den smartaste robotdammsugaren hittills.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Roborock S7 MaxV Ultra

Mest populære tester

Recension
Efter tre säsonger börjar både huvudpersonerna och serien uppvisa trötthetstecken. Men den avslutande säsongen är väl värd att se.
Nyhet
Riktiga självkörande bilar är precis runt hörnet, enligt start-up firman Wayve. Och för att bevisa det släpptes deras testbil loss på Londons gator - med Bill Gates i framsätet.
Nyhet
400 Mp, panoreringshjälp och bättre filöverföring.
Lasse Svendsen

MaxV-versionerna i S7-serien finns i tre versioner. Vårt testexemplar var MaxV Ultra, som i likhet med MaxV och MaxV Plus har Lidar-mappning av rummen och en viktig sak till: kamera. Som ser och känner igen hinder. Till exempel sladdar.

Ultra-versionen levereras med Roborocks största dockningsstation. Som fyller dammsugarens 200 ml stora vattenbehållare när den börjar bli tom samt tömmer dammbehållaren. Den gör en fiffig sak till: den tvättar moppen på undersidan av dammsugaren.

I Roborock-appen kan man aktivera röststyrning och säga åt dammsugaren att dammsuga under matbordet. För när den har tagit ett par varv runt huset har den 3D-skannat rummen och vet var de ligger i förhållande till varandra. Den vet också vilka möbler som står var, eftersom den känner igen möblerna och ser skillnaden på en soffa och ett bord.

Precis som S7 gör S7 MaxV Ultra ett mycket bra jobb med städningen. Men där S7-modellen emellanåt missar några av smulorna som kan vara svåra att få upp från golvet, sveper MaxV-modellen över parketten utan att lämna minsta spår efter sig. På samma gång som den inte kör över strumpor eller tofflor som har blivit kvarlämnade på golvet.

Roborock S7 MaxV Ultra har äntligen fått ögon som ser och en smartare hjärna. Den är bättre än S7-modellen på allting, men också dubbelt så dyr. Det beror bland annat på den stora men ganska praktiska dockningen med tömningsstation, som är både användbar och bekväm. Det kan ta lite tid att lära dammsugaren alla rum och möbler, och att själv lära sig allt i appen. Som med fördel skulle kunna förnyas med bättre användarvänlighet och kortare ”lagg”. Men det påverkar inte det faktum att Roborock S7 MaxV Ultra är den starkaste, smartaste och kanske allra bästa robotdammsugaren just nu.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen