Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Huawei P20 Pro

Kamerakungen!

Publicerad 2018-10-29 - 08:00
Huawei P20 Pro
Mikael Hansen

P20 Pro har ett hack överst på skärmen som bland annat rymmer selfie-kameran. Fingeravtrycksläsaren sitter längst ner på skärmen. Den är dock praktiskt taget onödig eftersom Huawei, precis som Apple och Samsung, har stoppat i ansiktsigenkänning. Den är blixtrande snabb.

Inuti sitter samma processor, Kirin 970, som vi hittade i Mate 10 Pro. Den är snabb men hamnar lite efter andra toppmodeller i våra prestandatester. Men det är inte hela världen och den klarar allt man ber den om på ett utmärkt sätt. Det finns massor av RAM för att styra appar och den inbyggda AI:n ser till att prestanda och strömförbrukning optimeras. Det inbyggda batteriet är på hela 4000 mAh, vilket räcker till uppemot två dagars användning.

Den ser i mörker!

Med hjälp av de tre linserna tar P20 Pro de bästa bilderna vi har sett från någon mobil. De är skarpa, detaljerade och färgrika.

Framför allt förmågan att fånga in ljus är imponerande. Det är helt galet så bra bilder P20 Pro tar när mörkret faller. Man undrar speciellt hur den kan fånga nyanser som man inte själv ser med blotta ögat. Det gör den tack vare det nya night-läget där man måste hålla kameran stilla i 4 sekunder under tiden som den suger åt sig det begränsade ljuset. Resultaten talar för sig själva och inställningen kan med fördel användas även om det inte är mörkt, för att fånga de extra detaljerna. P20 Pro har 3x optisk zoom, 5x hybridzoom och upp till 10x digital zoom. På så sätt kommer man nära inpå saker som befinner sig långt borta. Vi är djupt imponerade!

Slutsats

Med hjälp av sin trippel-optik är Huawei P20 Pro något helt unikt och helt enkelt den bästa kameramobilen på marknaden! Med de tre linserna kan du komma tätt intill dina motiv med upp till 10x zoom och fångar ändå så mycket ljus att du även kan ta bilder på kvällen och natten. Att telefonen dessutom snygg, har bra skärm, utmärkt batteri och en rimlig prislapp gör den bara ännu mer lockande. Våra få klagomål drunknar i beröm och vi utser P20 Pro till Årets bästa kameramobil. (MH)

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Rulla till toppen