Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Huawei MateBook X Pro

Av / 2018-10-29 - 08:00
Huawei MateBook X Pro

Matebook X Pro ser ut som sin föregångare, men har ett fåtal väsentliga skillnader. Bortsett från de obligatoriska förbättringarna på insidan så kan det nämnas att högtalarna har flyttat från ovansidan av tangentbordet ut till sidorna, webbkameran har flyttat ner till en knapp på tangentbordet, styrplattan har blivit större och det har blivit plats för en USB-A-port.

Skärmen har ett lite udda format. I stället för 16:9 kör Huawei fortfarande med 3:2-formatet. Det gör skärmen en smula högre och mer lämplig för kontorsuppgifter, medan filmer och serier får tjockare svarta fält längst upp och längst ner. Dessutom har Huawei gjort den beröringskänslig. Tangentbordet är otroligt bra. Tangenterna har bra kontakt och behagliga klickningar.

Usel webbkamera

Av alla förändringarna och tilläggen till Pro-versionen var det den nya webbkameran och dess nya plats som fick störst uppmärksamhet vid lanseringen. Tyvärr innebär den nya platsen i den övre tangentraden att kameravinkeln är allt annan än optimal för det som de allra flesta av oss använder en inbyggd kamera till: Skype- möten. Det är inte många som ser bra ut ur den här vinkeln och för affärsmöten och annat är det här helt oanvändbart.

Matebook X Pro har genomgående riktigt bra prestanda och ger mycket dator för pengarna vilken konfiguration man än väljer. Dessutom är priserna riktigt anständiga. Även om datorn har blivit en smula större och tyngre än föregångaren är den fortfarande extremt resvänlig. Huawei anger att batteriet håller i gott och väl tolv timmar. Vi skulle vilja säga närmare sju eller åtta, vilket är ganska så genomsnittligt men naturligtvis beror på hur den används.

Slutsats

Om du letar efter ett bra alternativ till Apples MacBook Pro i Windows-kostym så är Huawei Matebook X Pro förmodligen det bästa du kan hitta just nu. Designen är uppenbart lånad från Apple, men när allt är så här välgjort så förlåter vi dem gärna.

Du får en tunn och läcker maskin i aluminium med ett utmärkt tangentbord och en stor och fin skärm. Det finns massor av lagringsutrymme och en snabb processor som driver alltihop. (MH)

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen