Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Huawei MateBook X Pro

Fräck men bra kopia

Matebook X Pro ser ut som sin föregångare, men har ett fåtal väsentliga skillnader. Bortsett från de obligatoriska förbättringarna på insidan så kan det nämnas att högtalarna har flyttat från ovansidan av tangentbordet ut till sidorna, webbkameran har flyttat ner till en knapp på tangentbordet, styrplattan har blivit större och det har blivit plats för en USB-A-port.

Skärmen har ett lite udda format. I stället för 16:9 kör Huawei fortfarande med 3:2-formatet. Det gör skärmen en smula högre och mer lämplig för kontorsuppgifter, medan filmer och serier får tjockare svarta fält längst upp och längst ner. Dessutom har Huawei gjort den beröringskänslig. Tangentbordet är otroligt bra. Tangenterna har bra kontakt och behagliga klickningar.

Usel webbkamera

Av alla förändringarna och tilläggen till Pro-versionen var det den nya webbkameran och dess nya plats som fick störst uppmärksamhet vid lanseringen. Tyvärr innebär den nya platsen i den övre tangentraden att kameravinkeln är allt annan än optimal för det som de allra flesta av oss använder en inbyggd kamera till: Skype- möten. Det är inte många som ser bra ut ur den här vinkeln och för affärsmöten och annat är det här helt oanvändbart.

Matebook X Pro har genomgående riktigt bra prestanda och ger mycket dator för pengarna vilken konfiguration man än väljer. Dessutom är priserna riktigt anständiga. Även om datorn har blivit en smula större och tyngre än föregångaren är den fortfarande extremt resvänlig. Huawei anger att batteriet håller i gott och väl tolv timmar. Vi skulle vilja säga närmare sju eller åtta, vilket är ganska så genomsnittligt men naturligtvis beror på hur den används.

Slutsats

Om du letar efter ett bra alternativ till Apples MacBook Pro i Windows-kostym så är Huawei Matebook X Pro förmodligen det bästa du kan hitta just nu. Designen är uppenbart lånad från Apple, men när allt är så här välgjort så förlåter vi dem gärna.

Annons

Du får en tunn och läcker maskin i aluminium med ett utmärkt tangentbord och en stor och fin skärm. Det finns massor av lagringsutrymme och en snabb processor som driver alltihop. (MH)

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.