Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Nikon Z9

Den bästa proffskameran

Nikon Z9 är den bästa proffskameran vi har testat.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Nikon Z9

Mest populære tester

Nyhet
Netflix släpper en ny trailer för den kommande Bridgerton spin-off-serien.
Kommentar
Smarta klockor och andra hälsomätare är inte bara till för att kolla din puls och hur många steg du tagit. De kan faktiskt upptäcka sjukdomar så att du kan få en diagnos i tid.
Nyhet
Med hjälp av plugins kan ChatGPT interagera med tredjeparts-tjänster och även hämta färsk information från nätet.
Lasse Svendsen

Med 45,7 megapixlar, 8K-video, elektronisk slutare som klarar upp till 30 bilder/s i serie – eller 20 råfiler – är Nikon Z9 en kamera som passar för absolut allt man kan tänka sig att använda en kamera till. Jämför man med Nikon D6, eller Canon EOS R3 för den delen, är specifikationerna ganska uppseendeväckande till Z9:s favör.

Den extrema precisionen i fokusspårningen gör att fotografen kan vara säker på att fler av bilderna får knivskarpt fokus. Få saker är mer irriterande än att jobba en hel dag, bara för att upptäcka att den enda bilden som kunde ha varit fullträffen i en lång serie bilder måste slängas eftersom motivet inte är helt i fokus.

Med 46 Mp till förfogande är Z9 inte begränsad till bara sport och action, som en D6 med 21 Mp kan vara. Den höga upplösningen och fina bilddynamik gör att Z9 är ett utmärkt redskap för bröllop, landskap, porträtt och mode. Och video.

Nikon har alltid varit bland de bästa på ljusmätning och vitbalans, Z9 är inget undantag. Den hanterar svåra motiv bättre än de flesta kameror jag har testat och är bättre på att hantera blandat ljus än D6. Till exempel halogenlampor och lysrör, där många kameror har det tufft att hitta rätt vitbalans.

Nikon Z9 är den naturliga efterträdaren i en lång rad proffskameror, från analoga F till F6 och digitala spegelreflexerna från D1 till D6. Men Z9 är inte bara en i raden, den är den första proffskameran från Nikon på länge som är byggd helt ny från grunden. En gedigen kamera för de mest kräsna proffsen som vill ha allt på en gång. Det får de definitivt här. Bildkvaliteten med skärpan och färgåtergivningen vi känner igen från Z7 II kombineras med häftiga prestanda och 8K-video i en kamera som passar till allt. Det är inte vanligt att en proffskamera i den här klassen är så fullständigt komplett. Men det är Nikon Z9, den är antagligen den bästa proffskameran som finns just nu.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen