Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Jabra Elite 7 Active

Träningsmusik på en helt ny nivå

Med den här prislappen har Jabra en hel del att bevisa. Och Elite 7 Active gör ingen besviken.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Jabra Elite 7 Active
Åsa Warme Hallén

I förpackningen hittar jag två extra örontoppar, dock inga med vingar vilket kan kännas lite förvånande med tanke på att Elite 7 Active säljs som träningsproppar. Men det finns faktiskt en förklaring till detta … Propparna har ett speciellt ytskikt som Jabra kallar ShakeGrip-teknologi. Det är ett flytande silikongummi som ska hjälpa propparna att sitta kvar i öronen utan att behöva ha ”vingar”. Min uppfattning är att propparna är mjuka, följsamma och sköna. I mina öron sitter de riktigt bra, även under svettiga träningspass.

Du styr propparna genom att trycka på knapparna på öronproppen (ingen riktigt touch) och du behöver inte alls trycka lika hårt. Det tackar mina öron speciellt för. Responsen är finfin och jag tycker det är skönt att jag i appen kan välja själv vilken knapptryckning som ska utföra vad. Jag uppskattar även att det finns röståterkoppling som talar om ifall jag väljer ANC (brusreducering) eller Hearthrough.

Många inställningar

Tack vare sex olika ljudinställningar, som du dessutom kan anpassa manuellt, är chansen stor att du kan trixa dig fram till en ljudbild som passar just dig.

I appen finns även ett Soundscape-alternativ som du kan använda dig av om du bara vill stänga ute världen för en stund utan att fokusera på musik, text och takt. Till att börja med undrade jag kanske lite vad det skulle vara bra för. Men jag kan meddela dig att under ett yogapass fungerar det jättebra med ljudet av ett vattenfall i öronen.

Bäst sammantaget

Jabra Elite 7 Active är en väldigt bra träningspropp, det är helt säkert. Trots avsaknaden av vingar sitter den säkert och stabilt i örat utan att göra ont.

Ljudet är bra, även om det finns modeller som låter ännu bättre. Vi hade mycket väl kunnat tänka oss lite mer fyllighet och tyngd, men passformen tillsammans med användarvänligheten och en spelglädje som får det att pirra i benen gör att de här sammantaget är klassens bästa öronproppar det senaste året.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen