TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser: Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vår nya favorit

Det finns inte många trådlösa öronproppar på marknaden som når upp till Momentum True Wireless när det gäller ljudkvalitet. Kanske ingen alls, för om jag skulle köpa ett par öronproppar enbart för ljudkvaliteten på musik så skulle jag ha köpt dem direkt.

Men ett par nackdelar har de. Att propparna saknar aktiv brusreducering är inte så viktigt för mig, även om både Sony med WF-1000XM3 och Apple med AirPods Pro har visat att det är praktiskt att ha.

Den största anledningen till att inte köpa Sennheiser Momentum True Wireless är batteritiden. Den är specad till 4 timmar i själva hörlurarna, men jag tycker att de alltid får slut på ström, mycket oftare än andra öronproppar med liknande specifikationer. Och de extra 8 timmarna i fodralet är en annan sak. Lägger man fodralet i en byrålåda i ett par dagar så märker man att batteriet har tappat en del.

Det är därför väldigt uppskattat att Sennheiser nu har ökat batterikapaciteten till 7 timmar i själva lurarna och ytterligare 21 timmar i fodralet. Sammanlagt 28 timmars speltid mer än fördubblar föregångarens totala kapacitet.

Trots mindre storlek har Sennheiser alltså fått plats med aktiv brusreducering på insidan, vilket kräver fler mikrofoner än tidigare. Detta tjänar även talkvaliteten på när man är i miljöer med mycket oväsen. Till exempel caféer.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 är precis lika bra som sina föregångare när det gäller ljudet, och även passformen. Båda är strålande, så vi förstår mycket väl varför Sennheiser inte har ändrat på ett vinnande recept!

Om du har 1:an sedan tidigare bör du bara byta till 2:an om du stör dig på den korta batteritiden. För alla andra är det väl värt att använda de extra hundralapparna på True Wireless 2, i stället för att köpa 1:an på rea!

Det här är vår nya referens, som konkurrenterna måste slå i framtiden!