Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Sony WH-1000XM3

Det händer nästan aldrig. Men den här gången har samma hörlurar vunnit guldmedalj – två år i rad.

Av / 2019-10-31 - 11:00
Sony WH-1000XM3

Brusreducerande hörlurar dämpar oväsen utifrån genom att skicka in en motfassignal i örat. Några av dem gör det på ett strålande sätt. Men allt oväsen ersätts i högre eller lägre grad av ett svagt susande som kan försämra musikupplevelsen.

Både Bose QC35 och Sony WH-1000XM2 har ett hörbart sus när brusreduceringen är aktiverad. Detta är däremot starkt reducerat i WH-1000XM3, du får faktiskt koncentrera dig för att höra det alls. Definitivt det bästa vi har hört på det här området.

Föregångaren hindrar buller väldigt bra i basregistret (till exempel mullret i ett flygplan) men inte lika bra i mellanregistret. XM3 är ännu bättre, särskilt hörbart är det i ett öppet kontorslandskap. Jag kan lyssna på musik ännu tystare utan att miljön runt mig läcker in. XM2 var bra jämfört med andra referenser, men dess svagheter är uppenbara om man jämför med XM3. Maken till effektiv brusreducering har jag då aldrig hört! Och vill du höra när någon pratar med dig så lägger du bara handen på höger öronkåpa så dämpas musiken och ljudet från omgivningen släpps in.

Bäst ljud

Hur är det med ljudet då? Jo, där föregångaren låter väldigt bra men har en smått beslöjad bas och dämpad diskant, är XM3 betydligt prydligare. Basen har mycket mer attack. Ljudkaraktären är inte så olik, diskanten är fortfarande en smula behärskad. Det finns hörlurar med mer distinkt hi-hat, men renheten och upplösningen går inte att klaga på. Den här dynamiken och det här lugnet i ljudbilden kan Bose bara drömma om. Om du däremot föredrar mer detaljerade hörlurar från B&O eller B&W så kanske inte Sony-ljudet övertygar dig. Men undertecknad föredrar dem. Dessutom kan du justera ljudet som du vill i appen.

Slutsats

I kapprustningen med Bose, som Sony redan ledde med WH-1000XM2, har de dragit ifrån så rejält med XM3-versionen att det inte längre finns någon konkurrens. Inte heller Boses senaste NCH 700 slår dem.

Komforten är superb och brusreduceringen är tyst som graven, även om NCH 700 faktiskt har en ännu mer frekvenslinjär brusreducering. Fast inte lika effektiv.

Ljudet är också lika strålande som förra året, med fin dynamik och baskontroll. Lägg därtill extremt snabb laddning (5 timmar på 10 minuter) så är Sony WH-1000XM3 fortfarande världens bästa brusreducerande hörlurar. Lika mycket i år som i fjol.

Därför har vi inget annat val än att utse Sony WH-1000XM3 till Årets bästa brusreducerande hörlurar – för andra året i rad! GN

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen