Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Valco VMK20 Wireless ANC Headphones

Bästa ljudet för lite pengar

Publicerad 2021-10-11 - 13:49
Valco VMK20 Wireless ANC Headphones
Lasse Svendsen

De små öronkåporna är helt täta och ligger fint runt örat. Öronkuddarna av konstläder formar sig bekvämt mot huvudet, och knapparna sitter precis där man förväntar sig att hitta dem.

Men inuti tycker Valco att de har lyckats väl med att skapa den ljudsignatur de gillar. De har använt masterstudion Kesthouse som sparringpartner för ljudet och Bluetooth-kretsen kommer från Qualcomm och stöder aptX HD och AAC. Brusreduceringen kommer från Analog Devices.

Med brusreduceringen på får man en varm, fyllig och behaglig ljudbild. Det saknas inte detaljer, men de är lite mer dämpade än i ett par Sony WH-1000XM4, som dock ställer upp i en mycket högre prisklass.

Tamburinklangen i Lauren Housleys This Ain’t The Life kommer också fram fint i ljudbilden och hörlurarna visar sig från sin allra bästa sida med pop, rock, blues, hiphop, R&B och musik med utpräglat mycket perkussion och rytm.

Valco VMK20 var ett oskrivet blad för oss alla, men man ska inte underskatta sociala mediers genomslagskraft. Utan dem hade vi knappast testat Valco-hörlurarna. Det hade vi nog ångrat. För Valco VMK20 är verkligen ett par bra, trådlösa hörlurar. Med välfungerande brusreducering. Bäst av allt är att de låter bättre än förväntat, och är enligt vår mening de mest välljudande av alla billigare hörlurar med brusreducering. Den långa batteritiden är en välkommen bonus, men VMK20 ska man framför allt köpa om man är över genomsnittet intresserad av bra ljud och gillar varmt och fyllig ljud mer än tunt och analytiskt.

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen