Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Philips Fidelio X3

För den som älskar musik

Publicerad 2021-10-11 - 13:47
Philips Fidelio X3
Geir Gråbein Nordby

Man kan tycka att den här prislappen är mycket pengar för ett par hörlurar. Speciellt när Fidelio X3 inte ens är trådlösa eller har aktiv brusreducering.

Men även om jag personligen älskar hörlurar med bra brusreducering så är det inte sådana jag använder när jag vill njuta av musik för mig själv i lugn och ro. Då vill jag ha bästa möjliga ljud, vilket utesluter de allra flesta trådlösa hörlurar. Om du inte är villig att betala dubbelt så mycket som Philips vill ha för Fidelio X3. Inte det? Det var det jag trodde. Dessutom är öppna hörlurar mycket behagligare att lyssna länge i än slutna – och öppna hörlurar finns knappt som trådlösa.

Highend för massmarknaden

Philips kallar Fidelio X3 för ”mass market high-end”, alltså highend för massmarknaden. Priset gör att de hamnar mitt den seriösa premiumklassen för hörlurar, och där är konkurrensen hård. Föregångaren X2 tillhörde klassledarna i segmentet. I och med prisökningen ökar även kraven på X3.

Philips Fidelio X3 låter som de ser ut: läckert. Man blir aldrig lyssningstrött med de här, de har ett varmt och inbjudande ljud som man kan lyssna på flera timmar i sträck.

Oavsett om du gillar rock, akustisk eller klassisk musik, så finns det kvaliteter i de här lurarna som är svåra att ogilla. Detta är äkta hifi, med tonernas klanglager distinkta och åtskilda, och det finns en närhet i sångröster, stråkar och blåsinstrument – och elektriska gitarrer – som det är omöjligt att ogilla.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen