Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: JBL Quantum One

Allt du kan begära – och lite till

Publicerad 2021-10-11 - 13:50
JBL Quantum One
John Hvidlykke

De senaste åren har Harman Group återuppfunnit högtalarmärket JBL som tillverkare av hörlurar. Och nu har de kastat sig över gaming-headset. Rent designmässigt pekar åtminstone Quantum One flera år tillbaka i tiden, det vilar inget dämpat eller vuxet över headsetet. Men däremot massor av attityd. Speciellt när ljuseffekterna sätter igång. Det finns hela tre separata ljuszoner på varje öronkåpa, som kan lysa oberoende av varandra.

JBL Quantum One är ett trådbundet headset och mitt på den extremt styva kabeln sitter en kontrolldosa med ett vridreglage där man kan justera balansen mellan spelljud och chatt.

Tack vare positionssensorn i headsetet stannar ljudbilden vid skärmen även när man vrider på huvudet. För att fintrimma ljudet helt exakt ingår också en kalibreringsmikrofon som ska placeras i hörselgången för att ställa in ljudet individuellt.

Brusreduceringen tar hem priset

Quantum One har ett extra äss i ärmen i form av ANC (automatisk brusreducering). Det här är första gången jag har varit med om ANC i att gaming-headset, men det finns helt klart en poäng med att kunna undvika oväsen från omgivningen när man ska koncentrera sig på att vinna matchen.

Alla de tekniska finesserna skulle vara ointressanta om ljudet var dåligt, men lyckligtvis låter JBL Quantum One helt lysande. Det finns tryck i basen, renhet i mellanregistret och upplösning i diskanten i minst lika hög grad som i de bästa i samma prisklass.

Slutsats

JBL Quantum One ger allt man kan förvänta sig av ett gaming-headset på en gång – och ännu mer i form av ANC. Ljudet är förstklassigt, 3D-surroundfunktionen fungerar faktiskt, det finns ett ymnighetshorn av funktioner och inställningar, plus hela tre RGB-ljuszoner att roa sig med. Att allt detta går att få för de här pengarna är sannerligen imponerande. Det enda som inte fungerar är den infernaliskt styva USB-kabeln som är lika stel som okokt pasta.

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen