Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Focal Clear MG

Av / 2021-10-11 - 13:46
Focal Clear MG

Målet med Clear MG har varit att få membran med försvinnande låg massa, samtidigt som de är tillräckligt styva för att hantera de snabbaste svängningarna utan att bryta upp i förvrängning. Och på ett billigare sätt än hur Focal har löst det i de kolossalt dyra Utopia som har membran av beryllium.

I Clear löstes detta med en legering av magnesium och aluminium. Men i Clear MG har Focal hoppat över aluminium till förmån för rent magnesium. Allt för att kunna återge hela tonregistret med mer extrem precision och supersnabba transienter – även i diskantregistret.

Focal Clear MG låter verkligen fantastiskt. Lyssna bara på kontrabasen i den udda jazzlåten Formwela 1 med Esperanza Spalding. Den är större genom Clear MG än HD 800S och står i större kontrast till pianot.

Klockrena röster

Sångröster framträder verkligen tydligt. Både kvinnor och män. Clara-Lane Lens och Nick Cave kompletterar varandra i satsen Litany of Gathering Up i stycket LITANIES, ett slags opera som är skriven av Nick Cave och kompositören Nicholas Lens, Clara-Lanes pappa. Nick Caves djupa röst har ett fenomenalt fundament, större än med HD 800S. Och där Clara-Lanes röst är ljus och detaljerad med Sennheiser verkar den ha ett större register med Focal Clear MG.

Slutsats

Öppna Focal Clear MG är ett par strålande hörlurar på nästan alla sätt. Musiken låter fantastisk, med många lager detaljer – och ett vackert, stort mellanregister. Basen är bestämd utan att vara dominerande och diskanten är spröd och detaljerad utan att vara grov. Och bäst av allt är att hörlurarna är en behaglig last och fungerar fint även utan en kraftfull förstärkare.

Stereobredden är inte lika stor som med vissa andra, Clear MG upplevs som aningen mer monitor-aktiga – men ändå väldigt musikaliska. GN

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen