Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Bowers & Wilkins PI7

De bästa helt trådlösa propparna

Publicerad 2021-10-11 - 13:44
Bowers & Wilkins PI7
Geir Gråbein Nordby

Bowers & Wilkins PI7 har ett stort 9,2 mm högtalarelement till varje öra – samma som lillebror PI5. Men här används det bara till bas- och mellanregistret. Diskantregistret har nämligen sitt eget element.

Den separata diskanten är av typen balanserad armatur, som till skillnad från ett dynamiskt element inte behöver något luftintag för att röra sig och som därför rör sig mer exakt eftersom det inte påverkas av yttre variationer i lufttryck. En balanserad armatur har dessutom mindre motstånd och passar bättre för att återge de hastiga diskantfrekvenserna.

Fantastiska

Bowers & Wilkins PI7 är ett par fantastiska, trådlösa öronproppar. De har ett ordentligt basfundament och återger musiken med en dynamik som jag inte kan minnas att jag hört från några andra helt trådlösa öronproppar. Ljudet är varmt och nyanserat, instrument och röster framträder som det mest naturliga i världen och det är full kontroll ända upp till maximalt ljudtryck. Det här är det närmaste jag har hört små, trådlösa öronproppar komma stora öronkåpor.

Ett par fiffiga lösningar är pricken över i. Till exempel kan man använda medhörning och brusreducering samtidigt. Men det mest geniala är möjligheten att ansluta analog kabel till laddfodralet, så att man till exempel kan använda öronpropparna med infotainment-systemet i flygplan.

Det enda som saknas är EQ-funktionen i appen, om man till exempel vill jämna ut baspuckeln lite. Och batteritiden kunde mycket väl ha varit ännu bättre. Fast inte om det ska gå ut över förstärkarens kraft och kontroll!

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen