Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Urbanears Plattan 2 BT

Plattan i mattan

Publicerad 2018-10-31 - 09:04
Urbanears Plattan 2 BT
Jonas Ekelund

Urbanears har verkligen lyckats med att göra moderiktiga hörlurar som dessutom låter bra, med tanke på den rimliga prislappen.

Kuddarna är klädda med konstläder vilket gör att man lätt kan torka av dem om de börjar se solkiga ut. Däremot kan man inte längre ta bort tyget på bågen och tvätta det, vilket är lite synd. Det har ersatts av en gummiliknande stoppning, som dock är bättre på att få lurarna att hålla sig på plats. Stoppningen i öronkuddarna är generös, och eftersom de inte heller klämmer så hårt om öronen känns de bekväma även vid längre lyssning.

Lyckligtvis har Urbanears ersatt föregångarens touchkontroller med en joystick-liknande lösning, precis som Marshall använder sig av. Enkelt och väl fungerande. Den kan till och med användas för att starta röstassistenter som Google Assistant och Siri. En annan praktisk finess vid känner igen från dem är att man kan koppla in en till hörlur med sladd och lyssna på samma musik. Och trevligt nog är batteritiden dessutom mycket generös.

Billiga lurar har ofta problem med vass diskant eller mullrig bas. Trevligt nog har dessa inga sådana problem och Plattan-hörlurarna spelar förvånansvärt rent och neutralt. De fungerar faktiskt bra med de flesta genrer. Det är bra närvarokänsla i liveupptagningar och elektronisk musik har en distinkt bas. Naturligtvis får man inget hifi-ljud för en tusenlapp. Är man petig kan man anmärka på att ljudet tenderar att vara lite påträngande, och att detaljer försvinner i orkestrala partier.

Slutsats

Urbanears gör en sak och de gör den bra. Nämligen att producera hörlurar som ser väldigt bra ut och som låter bättre än de kostar. Med sitt andra försök inom trådlösa lurar har de lärt sig av misstagen. Plattan 2 Bluetooth är mer praktiska att använda, känns bekväma på huvudet, har fantastisk batteritid och de finesser man behöver. Dessutom fungerar de bra med de flesta typer av musik. Det är faktiskt svårt att hitta något som låter lika bra till priset. (JE)

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen