Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Vi utser MoFi UltraDeck

Analog vinylvinnare

De hade verkligen inte behövt göra det, men vi ska vara glada för att Mobile Fidelity ville göra det. UltraDeck kunde ha floppat och sjunkit som en sten, men med god hjälp av människor som vet vad de håller på med har den i allra högsta grad blivit en förträfflig konstruktion. UltraDeck känns inte bara välbyggd utan är ett nöje att använda, spelar som en prins och låter som en kung. I den här prisklassen finns det många alternativ, så det är mer än bra gjort av MoFi Electronics att få fram en skivspelare som inte drar det minsta vanära över deras välrenommerade audiofila kvaliteter på ett annat område: skivor.

Skivspelaren känns väldigt solitt byggd. Den är skapad av Allen Perkins, som utvecklade Spiral Grooves highend-spelare, och arbetet leddes av John Schaffer från Wadia. Två måhända okända men långt ifrån betydelselösa ingenjörer från den amerikanska highend-industrin.

UltraDeck kan levereras med en MM-pickup (Moving Magnet) som heter MasterTracker, precis som vårt testexemplar. Den är byggd runt ett lätt aluminiumhus, med spolar lindade av renare koppar än de andra två MoFi-pickuperna. Den har också skarpare slipning och 3 mV utspänning. Den passar med alla skivspelaringångar för MM-pickup.

MoFi-spelaren trivs med musik som har lite fart, då kommer den fina dynamiska kontrollen till sin rätt, och med klassisk musik är det mer Beethoven än Bach, med rock mer Beastie Boys än Beach Boys och med jazz mer Michael Brecker än Melody Gardot.

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.