Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Steelseries toppmodell har i princip alla funktioner man kan tänka sig att vilja ha.

Av / 2022-11-01 - 12:00
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless tänjer på gränserna för spelheadset. Inte bara när det gäller kvaliteten utan även priset. Antalet ännu dyrare spelheadset vi har stött på kan räknas på ena handens fingrar. Lyckligtvis har pengarna inte lagts på guldpläterade kablar med isolering av änglahår …

Nova Pro Wireless är ett av de mest tekniskt avancerade headseten vi har testat. Det ingår en kontrollbox som fungerar som uppsamlingscentral för digitala och analoga ljudkällor. Boxen har även en inbyggd laddare för headsetets batteri. Man får med två batterier, det ena kan laddas när det andra sitter i headsetet. På så sätt får man aldrig slut på ström. Åtminstone bara de få sekunder det tar att byta batteri.

Trådlöst HD-ljud

Den trådlösa anslutningen mellan boxen och headsetet är givetvis utan fördröjning. Det kan man förvänta sig av ett trådlöst spelheadset. Men det är inte vardagsmat att ljudet dessutom överförs med 24 bit/48 kHz HD-upplösning. Steelseries är inte det första märket som har automatisk brusreducering (ANC) för gaming, men systemet fungerar felfritt och i kombination med de andra funktionerna, inklusive 360-graders surroundljud och steglös mixning av chattljud, är Steelseries Arctis Nova Pro Wireless ett av de mest avancerade spelheadseten hittills.

Upplöst och rent ljud

Allt detta skulle inte vara till stor nytta om ljudkvaliteten inte matchade ambitionsnivån. Men det gör den. Ljudet är upplöst och klart, och basen är djup och kraftfull men ändå torr. Mellanregistret är mer betonat än i hifi-hörlurar, men ljudet är rent vilket gör det lättare att höra små rörelser omkring dig.

Sist men inte minst är själva headsetet så läckert byggt att bara Bang & Olufsen kan göra det bättre.

Sammantaget gör allt detta Steelseries Arctis Nova Pro Wireless till en klar vinnare av utmärkelsen Årets gaming-headset.

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen