Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Asus ROG Flow Z13

Superkrafter i surfplatteform

Asus ROG Flow Z13 är gjord för spel – men är lika perfekt för siffertuggande.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Asus ROG Flow Z13
John Hvidlykke

Asus Rog Flow Z13 är inte en traditionell bärbar dator, utan en surfplatta. Formatet är detsamma som vi har sett i bland annat Microsoft Surface Pro, där en inbyggd stödfot och ett magnetiskt avtagbart tangentbord – som även fungerar som ett skal – ger en arbetsställning som påminner om en vanlig bärbar dator.

En stor del av hybridsurfplattorna i det här formatet har varit baserade på mobilprocessorer. Vilket har gjort att de bara kunnat köra specialanpassade versioner av programmen. Så är det inte alls här: Asus ROG Flow Z13 är en fullblods-PC. Processorn är en splitter ny 12:e generationens Intel Core i9. Och den är ett vilddjur! 14 kärnor och 20 trådar med en arbetshastighet på 2,5 GHz (turbo upp till 5 GHz) ger datorkrafter som överträffar det mesta.

Asus ROG Flow Z13 är ingen billig dator och det löstagbara tangentbordet är lika fullt av kompromisser som mjuka, avtagbara tangentbordsskydd alltid är. Batteritiden är heller inget att skryta om. Men sådana invändningar bleknar i ljuset av datorns fördelar: Med en blixtsnabb processor och ett grafikkort i den (lättare) spelklassen får man mer kraft än någonsin i en så kompakt enhet! Detta gör inte bara Flow Z13 intressant för spelare, utan minst lika mycket för professionella grafiker, 3D-designers och kalkylbladsakrobater. För den som vill ha ännu mer kraft går det att köpa en paketlösning med ett externt GeForce RTX 3080-grafikkort och 4K-skärmupplösning. Fast då blir priset det dubbla.

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen