Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Dynaudio Music 7

Av / 2018-11-07 - 13:10
Dynaudio Music 7

Vi har testat multiroom-högtalare många gånger. När de är som allra bäst skulle man nästan kunna tänka sig att ha dem i vardagsrummet. Nästan.

Dynaudio Music 7 suddar bort alla sådana reservationer. För även om den bara ser ut som en förvuxen soundbar så kommer det äkta hifi ur den!

Mellanregistret framträder rent och utan betoningar, mycket bättre än man är van vid att höra från multiroom-högtalare med skal av plast (som i rättvisans namn kostar hälften så mycket eller ännu mindre). Diskanten har fin upplösning och även om stereoperspektivet aldrig blir lika brett som med traditionella högtalare så går det absolut att leva med. Man känner storleken på konsertsalen i Jean-Michel Jarres ”Fishing Junks at Sunset” (Concerts in China).

Och så basen, som är enastående. De två 5-tumsbasarna levererar en fast och stabil bas ända ner till gränsen vid 40 Hz. Även när det trycker till rejält längst ner i Chris Jones ”No Sanctuary Here”. När Music 7 stod ovanpå en bänk, tätt intill väggen, gjorde RoomAdapt-funktionen inte så stor skillnad, fast gav lite mer kontroll över basen. Ställer man högtalaren på ”omöjliga” platser så blir förbättringen mycket tydligare.

Och så kan den spela dundrande högt! Till och med i ett riktigt stort vardagsrum på 30 kvadratmeter och på flera meters håll fyller den rummet med välljud – och når partynivåer innan volymkontrollen kommer upp i 50 %.

Att lyssna på Dynaudio Music 7 känns mer som att lyssna på ”riktiga” högtalare än på en multiroom-högtalare – eller en soundbar, för den delen.

Slutsats

Dynaudio Music 7 är en av de dyraste multi­room-högtalarna, men den har kvaliteten som behövs för att motivera priset. Den ska inte konkurrera med små billiga monomodeller utan med den ”riktiga stereon” i vardagsrummet. På grund av storleken är stereobredden och djupbasen begränsad, men man kommer faktiskt förvånansvärt långt på vägen. Även om Music 7 inte har ”äkta” rumskorrektion så är den automatiska anpassningen av ljudet efter plats och bakgrundsbrus ett litet genidrag. JAH)

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nyhet

Dessa artiklar var de mest lästa under 2023

Läsarnas favoriter: Allt om Yellowstone, stora TV-apparater och retroljud!
Läs mer
Ljud & Bild
Rulla till toppen